Kõige parem ja tõhusam kaitse päikse eest on müts. Aga vaevalt, et keegi suvi läbi mütsiga käia tahaks, seega võib valida omale šampooni ja palsami, kus on juba päikesekaitse sees. Enamus kvaliteetseid professionaalseid juuksehooldusvahendeid sisaldavad samuti UV-kaitset.

Kui veeta pikk päev rannas päikese käes, siis võib lisaks kasutada UV-kaitsega spreid. Seda võiks pika rannapäeva jooksul korduvalt juustesse pihustada. Mõistlik oleks muidugi lisaks katta juuksed mütsi, kübara või rätikuga lauspäikese käes ning ei tohiks unustada ka juukseotsi peitu panna, sest nemad kannatavad päikese tõttu kõige enam.

Ettevaatlik tuleb olla ka mereveega, sest soolane merevesi kuivatab juukseid, muudab nad karedaks ning raskesti kammitavaks. Ujumas käies tasub juuksed keerata pealaele krunni ning koju jõudes on soovitav pesta juukseid toitvate või niisutavate toodetega, et soolase merevee võimalikult kiiresti peast ära saaks.

Suvel soovitan kasutada lisaks šampoonile ja palsamile ka maske, õlisid ning seerumeid, sest päike mõjub juustele siiski kurnavalt ja lisatoit ei tee neile paha.