Vesi on naha nooruse ja niiskustaseme säilitamise huvides eluoluline, aga seda peamiselt sisse juues. Nahk, eriti kui see pole enam esimeses nooruses, vajab aastaringselt ja igapäevaselt tõhusat niisutamist. Kõige soodsam ja lihtsam nahahoolduse viis ongi vee joomine. Juba hommikut võiks alustada klaasi või kahe toasooja veega ning ka kodust väljas võiks olla veepudel käekotis või töölaua nurgal. Kui rakud saavad seespidiselt vedelikku on pool nahahooldusest tehtud. Lisaks naha nooruse säilitamisele takistab vee joomine ka inetute tumedate silmaaluste tursete teket.

Samas on veejoomine siiski vaid osa naha eest hoolitsemisest, sest nii nagu seest, vajab nahk ka välispidiselt niisutamist ja kaitset ning selles osas pole veest vähimatki kasu. Mõnikord arvatakse ekslikult, et näo veega pesemine või duši all käimine niisutavad nahka, aga tegelikult on täpselt vastupidi — välispidiselt vesi hoopis kuivatab ja kasvatab niisutamise vajadust veelgi. Iseenesest on jahe vesi nahale parem kui soe, sest parandab selle elastsust ja kuivatab vähem. Küll teeb valusa karuteene kuum vesi külmal hooajal, hoolimata sellest, et kuum dušš võib pärast külmast tulekut tõelise spaaprotseduurina tunduda. Vesi temperatuuriga üle 35 kraadi (tavaline kuum vannivesi) kuivatab nahka tuntavalt ehk eemaldab naha loomuliku kaitsva rasukihi ning võib põhjustada ka allergilisi nahareaktsioone. Kui soojale veele lisada veel kuivatavate omadustega seep, aitame naha vananemisele ise hoogsalt kaasa.

Loomulikult ei tähenda see, et ennast peaks vähem pesema, küll on oluline mitte pesta veega nägu (selleks on näovesi) ja eelistada duši all käies jahedat vett. Samuti on oluline, et pesemisvahendid oleksid maksimaalselt niisutavad ja seep, kaasaarvatud vedelseep, seda kindlasti ei ole. Neile võiks eelistada õli baasil, aga seebivabu tooteid, eriti sügistalvisel perioodil, mil nahk on loomu poolest kuivem. Pärast naha ja vee kohtumist vajab nahk ka kreemitamist või õlitamist ja parem oleks kui enne õueminekut jääks nahale piisavalt aega korralikult ära kuivada ja maha jahtuda. Ilmade külmenedes vajavad need kehapiirkonnad, mida me soojade riiete alla ei peida lisaks niisutamisele kindlasti ka toitvat kreemi, vastasel juhul on inetu kestendus või kuperoosa kiired endast märku andma.