Kõige esimene hirm, mis naistel näonaha raseerimisega kindlasti tekib, on see, et kas karvad kasvavad tagasi kiiremini, tumedama ja jämedamana? Nahaarst Debbie Palmer väidab, et see nii ei ole. "Raseerimine ei muuda karvakeste arvu su nahal ega ka seda, kui kiiresti karvakesed kasvavad," kinnitas ta.

Ka paljud teised eksperdid nõustuvad sellega. Näiteks ilusalongi Spruce & Bond omanik Stephanie Kaulesar väitis kord ajakirjale InStyle, et jämedam karvakene on kõigest illusioon, sest lõikad karvakese maha kõige jämedamast kohast. Nahaekspert Amy McMichael väitis, et kuna su karvakesed ei puutu sel viisil nii tugevalt kokku väliste mõjutajatega nagu kemikaalid või päike, võib justkui jääda mulje, et nad on tagasi kasvades endisest tumedamad ja jämedamad, aga on tegelikult täpselt sellised nagu enne. Tegelikult võib pikaajaline raseerimine hoopis vähendada karvakasvu n-ö "korduva trauma" tõttu.

Kui rääkida nüüd karvaeemaldusmeetoditest, siis nahaarst Palmer soovitab eelistada elektrilisi või patareide abil töötavaid pardleid. Abiks võib olla ka spetsiaalne näopesugeel ja tavaline (soovitatavalt meestele loodud) raseerija. Paljud blogijad aga eelistavad spetsiaalseid kulmude piiramiseks loodud raseerijaid.

Tegelikult pole vahet, mida sa raseerimiseks kasutad, sest loeb hoopis see, mida kasutad enne ja pärast karvaeemaldust. Näiteks kuulsuste jumestuskunstnik Kari Bauce soovitab eelnevalt nägu kreemja puhastusvahendiga pesta ja pärast raseerimist kasutada koheselt antiseptilist toonikut. "Nüüd oota vähemalt tund enne, kui niisutavat kreemi ja meigitooteid nahale kannad (eriti juhul, kui need pole mõeldud tundlikule nahale), sest su nahk võib vastasel juhul pärast raseerimist ärrituda," teab ta.

Näonaha raseerimisel on aga ka üks miinus. Nimelt muutub su nahk raseerimise tõttu palju tundlikumaks, mistõttu pead ehk loobuma mõndadest intensiivsetest aknekreemidest või muudest nahahooldustoodetest.

Kas sina julgeksid proovida oma näonahka raseerida või oled seda juba teinud? Jaga meiega kogemust!