Päriselu Rapuntsel-Frankiel on pea kaks meetrit pikad juuksed ja seejuures väidab ta, et nende eest hoolitsemine ei ole tegelikult üldse raske töö — ta peab neid lihtsalt aeg-ajalt kammima. Pusadest vabanemine võib mõnikord muidugi pool tundi võtta, aga kui mõelda, kui palju aega paljud naised oma juuste peale kulutavad, kõlab see nagu nalja tegemine.

Kunstnikuna töötav Frankie rääkis Daily Mailile, et ta otsustas oma juuksed pikaks kasvatada pärast seda, kui ta armus muinasjuturaamatutes olevaid pilte vaadates müütilistesse naistesse, kel olid imekaunid, pikad kiharad. “Teadin, et tahan väga olla merineitsi ja et mul oleks pikad juuksed,” selgitas ta oma lapsepõlveunistust.

Juuksehooldustooteid ei kasuta

Teismeeas otsustas Frankie juuste pesemisest loobuda, sest ta ema sõbranna soovitas seda talle. “Kui olin 13, olid mu juuksed mulle umbes pihani ja juba siis olid nad väga rasked ja paksud ning ma ei nautinud üldse nende pesemist, sest tooteid oli nii raske juustest välja loputada ja nende kuivamisele kulus nii palju aega,” avaldas ta. “Üks mu ema sõpradest mainis mulle, et ma ei peaks oma juukseid üldse pesema ja mõtlesin, et proovin seda. Esimesed paar kuud olid juuksed väga rasused ja peanahk sügeles.”

Pikkade juuste omamine on Frankie sõnul aga veidralt lihtne: “Inimesed arvavad, et kulutan palju aega nende eest hoolitsemisele, aga ma ei kasuta ühtegi toodet, vaid lihtsalt kammin neid ja isegi seda ei tee ma iga päev.” Kui ta teab, et tal kulub kammimisele vähemalt pool tundi kuni tund, paneb ta televiisorist lihtsalt mõne filmi peale ja “mediteerib” ning mõtleb, kuidas need juuksed üldse pusasse läksid.

Töö ja unistus käsikäes

Frankie viis täide oma unistuse kasvatada juuksed nii pikaks, et need puudutaksid põrandat ja nüüd kasutab ta neid ka oma töös, olles kunstnikele modelliks.