Miks roheline tee aknet pärisb? Roheline tee on rikas polüfenoolide ja antioksüdandi EGCG poolest. Need toimeained väljutavad pindmistest nahakihtidest toksiine, vähendavad põletikulisi koldeid ning neutraliseerivad aknet põhjustavad bakterid.

Kuidas rohelist teed akne ravimiseks kasutada: aknevastase rohelise tee tõmmise tegemiseks kasutatakse nelja tassi kuuma vett ja kolme rohelise tee pakikest. Jäta pakikesed vee sisse 20 minutiks tõmbama. Kui tee on jahtunud, kanna seda vatitupsu või pihustiga kogu akne all kannatavale piirkonnale. Seda teetõmmist võib kasutada ka toniseeriva ja antioksüdeeriva näoveena kõigil nahatüüpidel.

Rohelisest teest võib-olla vähem tuntud akneleevendaja on Lõuna-Aafrikast pärit ja seal rahvameditsiinis ammu kasutusel olev rooibos või „red bush“. Rooibos sisaldab küll vähem antioksüdante kui roheline või must tee, kuid tsinki ja nahale ülikasulikku alfa-hüdroksühapet ning mõningaid väga kasulikke antioksüdante esineb jällegi ainult rooiboses.

Rooibost võib leida paljudest nahahooldustoodetest kuid senini pole ametlikud teaduslikud uuringud rooibose abi akne ravil tõestanud. Sellest hoolimata levivad teejoojate suust jutud rooibose ülitõhusast toimest akne leviku ning ka naha vananemisprotsesside pidurdamisel. Isegi kui me ei saa neid tulemusi kinnitada, tasub kuuldusi igal juhul omal nahal testida ja lisada see mineraalide- ja vitamiiniderikas jook oma igapäevamenüüsse. Pealegi võivad selle lõuna-aafriklaste poolt lausa maagiliseks peetava tee joomisel leevendust leida paljud muud terviseprobleemid, näiteks unetus, pinged ja peavalu. Lisaks tugevdavat rooibos immuunsüsteemi, ravivat heinapalavikku ja astmat ja veel palju muud.

Salong Siluett soovitab juua 3-4 tassi rooibose teed päevas ja/või puhastada nahka tee tõmmisega kord päevas.


Loe lisaks: