Mis seda põhjustab? Sel on kaks põhilist põhjust.

Esiteks: hormoonid on tasakaalust väljas

Ekspertide sõnul põhjustavad hirsutismi kõige sagedamini just sinu kiuslikud hormoonid. Nad põhjustavad meie kehades mitmeid muutusi, mistõttu on täiesti loogiline, et nad mõjutavad ka seda, kuidas meie karvakesed kasvavad. Kui su hormoonid on tasakaalust väljas ehk sul on kõrgem testosterooni tase, võib neid märgata ka rohkem su näos. Siin on ka plusspool: nimelt on sul kõrgem libiido. Veel üks miinus? Segasem menstruatsioonitsükkel.

Polütsüstiliste munasarjade sündroom võib tõsta meeshormooni taset ehk kui märkad näos rohkem karvakesi, oleks kõige mõistlikum pöörduda arsti poole.

Teiseks: menopaus

Liigne karvakasv võib olla üks menopausi sümptomeid. Kui menopausi aeg jõuab lähemale, langeb östrogeeni tase ja tõuseb dihüdrotestosteroon tase, mille tagajärjeks võib olla tugevam karvakasv.

Kuidas end selles olukorras aidata?

Kitkumine on tavaliselt üks lihtne viis, kuidas karvakestest vabaneda, aga ole ettevaatlik, sest on mõned karvakesed, mida võid kitkuda ja teised, mida kindlasti ei tohiks kitkuda.

Ka elektrolüüs või laserravi võib aidata lihtsasti näokarvadest vabaneda. Kuigi need võimalused on üsna kulukad, garanteerivad need pärast paari sessiooni, et karvakesed ei tule enam tagasi.

Allikas: woman & home