Oliiviõli on unikaalne, kuna sisaldab suures koguses niisutavat komponenti skvaleeni. Kosmeetiliste protseduuride jaoks tuleks kasutada extra virgin õli, mida saadakse oliivide esimesel pressimisel ningmilles säilivad kasulikud toiteained.

Ennetab efektiivselt naha närtsimist
Oliiviõli sisaldab E-vitamiini, mis neutraliseerib vabu radikaale, mille tõttu nahk närtsib kiiremini ning tekivad kortsud.

Tugevdab ja kaitseb nahka
Õlis sisalduvad A- ja D-vitamiinid osalevad epidermise uuenemisprotsessis ning vähendavad sarvestunud nahaosakeste hulka, karotiin aga kaitseb nahka UV-kiirte toime eest.

Hoolitseb juuste ja küünte eest
Oliiviõli sisaldab ka mineraale — magneesiumit, kaaliumit ja kaltsiumit, mis kannavad hoolt juuste ja küünte niiskusesisalduse eest ning parandavad nende struktuuri. Samuti hoiab oliiviõli ära põletikulisi protsesse.

Tee ise ilusegud!

Oliiviõlisse võib lisada naha ja juuste eest hoolitsemisel maksimaalse efekti saavutamiseks ka teisi naturaalseid koostisosi. Need vahendid on universaalsed. Näiteks muudab õli ja munakollase segu juuksed läikivaks ning parandab ka kuiva naha olukorda.

Kasulik ja lihtne näomaskkoosneb 1 spl valgest savist ja 1 spl oliiviõlist. Kandke masknäole ja peske 15 minuti pärast maha. Sellist maski võib kasutada ennetähtsaid sündmusi, kui soovid oma näolt pühkida viimsegi väsimusemärgi.
Kui tahad küüsi tugevdada, siis on suurepäraseks võtteks sooja oliiviõli vann (5 minutit päevas).
Ja ärge unustage maitsestada ka salateid oliiviõliga. Seegi mõjutab naha seisundit.

  • Koorimiseks: segage 2 spl nisukliisid 2 spl oliiviõliga. Seguga masseeri 1-2 minuti jooksul nahka.
  • Käte toniseerimiseks: 1 spl õunaäädikat ja 1 spl oliiviõli. Masseeri seguga oma käte kuiva nahka.
  • Toitev juuksemask: sega kokku 1 munakollane, 2 spl oliiviõli ja 5 tilka sidrunimahla. Maski hoidke juustes 15 minutit.

Allikas: Planeta Ženštšinõ