Dove’i brändijuht Paula Elksne annab järgnevalt ülevaate erinevate pesuvahendite omadustest, et leiaksid just oma kehale õige toote.

Luksuslik mousse

Tavapäraste pesuvahendite uus ja luksuslikum alternatiiv on kreemjas ja õhuline mousse, mis sobib hästi nii kuiva kui tundliku nahaga kimpus inimestele, sest teeb keha puhtaks õrnalt, kuid tõhusalt. “Mousse'ide koostisest võib leida näiteks ka argaani-, roosi- või kookosõli, mille kasulikud omadused taastavad naha niiskustasakaalu, ennetavad kuivust ja jätavad keha pärast pesu lausa siidiseks,” selgitab Elksne. Tihke mousse sobib niisutava koostise tõttu hästi ka raseerimiseks. Elksne sõnul tuleb aga mousse’i puhul meeles pidada, et pudelit tuleb enne kasutamist loksutada.

Pilvpehme vaht

Dušivaht on samuti uut tüüpi õrnatoimeline pesuvahend, mis sobib hästi neile, kes hindavad kiirust ja kasutusmugavust, aga tahavad siiski kogeda midagi uut. Kui teised pesuvahendid tuleb enne nahale kandmist vahule hõõruda, saab juba vahu kujul vahendit kohe kasutada ja ka kiirelt maha loputada. “Dušivahu peale kandmine on kui pilvpehme pai ning nahk on pärast pesemist puhas ja niisutatud,” lisab Dove’i brändijuht.

Harjumuspärased dušigeel ja -kreem

Elksne sõnul sobib tihkema konsistentsiga ja jahutava efektiga dušigeel kasutamiseks soojemas kliimas, eestlased peaksid vaatama aga siidise tekstuuri ja toitva toimega dušikreemide poole. “Pesuvahendi koostisosadest otsi glütseriini, mis aitab niiskust lukustada nii et nahk ei hakka pärast pesemist kiskuma ega hiljem kuivama,” soovitab Elksne.

Klassikaline ent tõhus seep

Seep on klassikaline puhastusvahend, mida paljud mäletavad oma lapsepõlvest. Seebi valikul tuleb Elksne sõnul aga taas jälgida koostisosi, sest osad seebid võivad nahka oluliselt kuivatada. “Valida tuleks seep, mille koostisest ¼ on niisutavat kreemi, et nahk jääks pärast dušši niisutatud ja särav. Tavalised seebid jätavad küll naha krudisevalt puhtaks, kuid võivad samas muuta kuivaks ja karedaks,” räägib Elksne.