Juuksehooldus

Kookosõli on juuksehoolduses, eriti idamaades, väga laialt levinud, sest aitab mitmete peanaha probleemide vastu, aitab kaasa juuksekasvule ja on niisutavate omadustega. Selle asemel, et osta tooteid, mis sisaldavad kookosõli soovitan osta puhast kookosõli/rasva, ning teha soendatud õliga juuksemaske (niisutavad). Peanahaprobleemide korral, näiteks kõõm, tuleks teha üks kuni kaks korda nädalas õliga massaaži. Samuti sobib kookosõli kasutamiseks pärast juustepesu niisutajana katkistele juusteotstele.

Nahahooldus

Nahahoolduses kasutatakse kookosõli enamasti massaažis tema niisutavate omaduste tõttu, kuid tegelikult on tal kasulikke omadusi rohkemgi — aitab vältida kortsude teket, aitab psoriaasi, dermatiidi, ekseemi ja paljude muude nahahaiguste vastu. Juba paar tilka vannivette lisatud kookosõli annab tervele kehale piisava niisutuse, kuiva naha omanikud võivad kasutada kookosõli kui kehaõli, kartmata, et tulemus jääks pärast liiga rasvane.

Südamehaigused

Paljudest kohtadest võib leida 70-80ndatel levinud informatsiooni, et kookosõli ei ole südamele hea, seda tõesti selle pärast, et ta sisaldab suures koguses küllastunud rasvhappeid. Kuid samuti sisaldab ta ka 50% ulatuses lauriinhapet, mis aitab ennetada erinevaid südameprobleeme nagu kõrge kolesterooli tase ja kõrge vererõhk. Küllastunud rasvhapped kookosõlis ei ole nii kahjulikud nagu seda on küllastunud rasvhapped erinevates taimeõlides.

Kaalu langetamine

Kookosõli peetakse väga edukaks abivahendiks kaalulangetamisel. On teada, et inimesed kes elavad elavad troopilistel aladel ja kelle toidulaual on kookosõli igapäevane toiduaine, on väga harva paksud ja ülekaalulised. Kookosõli aitab kaasa ainevahetuse kiirenemisele ja vähendab stressi pankreaselt, seega kulutatakse varasemast rohkem kaloreid.

Seedimine

Kookosõli peamine kasutusala ongi toidutöötlus ja küpsetusõlina kasutamine. Kookosõli aitab seedimisele kaasa, samuti aitab mitmete seedimisega seotud probleemide vastu, näiteks ärritatud soole sündroom. Kookosõli aitab mitmete mikroobide poolt põhjustatud probleemide vastu ning samas aitab kaasa ka erinevate vitamiinide ja mineraalide imendumisele kehas.

Immuunsus

Kookosõli on väga hea immuunsussüsteemi tugevdaja ning aitab tegeleda erinevate viiruste ja bakterite tekitatud haigustega nagu gripid, viirused ja ka herpes, on leitud kookosõlist abi ka HIV vastu võitlemisel.

Haavade paranemine ja infektsioonid

Kookosõli kasulikkus avaldub ka katkise naha paranemisel, piisab lihtsalt õli sõrmega katkisele kohale (kindlasti mitte värskele haavale) määrimisest ja paranemine läheb tunduvalt kiiremin. Ning Coconut Research Center kinnitab, et kookosõli ka väga kasulik erinevate haiguste ravimisel, on teada, et kookosõli aitab erinavate seente, viiruste ja bakterite poolt tekitatud haiguste vastu, näiteks leetrite, hepatiidi, herpese jm vastu, samuti tapab ta baktereid kõris, kuseteedes jne. Samuti on õli kasulikkus kinnitatud kandidaasi ja löövete (ka mähkmete ärritus) puhul.

Ning tegelikult on ulatub kookosõli kasulikkus veelgi kaugemale, näiteks on leitud kinnitust kookosõli kasulikkusest ka neerukivide ja põiehädade korral, samuti aitab ta stressi vähendada, oma kaltsumisisalduse tõttu on õli kasulik ka luudele ja hammastele. Samuti on hetkel veel käimas mitmeid katseid kookosõli kasulikkusest muude haiguste vastu, näiteks alzheimer. Seega kes soovivad olla ilusad, terved ja tugevad on hea mõte võtta kookosõli igapäevasesse kasutusse toitude valmistamisel.