Noortele teadmiseks: punk kaob. Moe lemmikuks on taas pikem ühtlane juus. Seega on õnnelikumas olukorras need, kes kaduva lühikese juukse moe vahele jätsid. Neil tuleb vaid tasandava lühikese lõikuse ja lokiga juustele moodne joon anda. Mood soosib jälle sirget Kleopatra soengut. Samuti Dietrichi soengut. Juustes peaks tingimata olema lokk, siis annab neid paremini seada. Soenguid seatakse tangilokiga, vesilokiga. Väga moes on eest üles kammitud ja pehmelt lainesse või rulli kammitud juuksed.

Eriti hoolikalt peaksid olema lõigatud tütarlaste juuksed. Neile sobib kõige paremini sassoonlõikus. Koolis kannavad tütarlapsed lihtsat, korralikult lõigatud soengut. Seevastu diskole minnes võib oma fantaasia julgelt juustesse töödelda. Lõbusad ja moekad on igasugused asümmeetrilised juustekinnitused, kaunistuseks tutid, kammid, helmed, ilunõelad jms.

Vanema daami soeng võiks olla lühike, eriti õhemate juuste puhul. Lühike juus noorendab. Lõikus võiks olla samuti sassoon, lokk kindlasti sees. Sobib ka lainesse seatud soeng. Kui juuksed on ilusad tihedad, ei tarvitse neid ainult moe pärast lühikeseks lõigata.

Selline on soengumoe üldpilt. Kellel on oma kindel maitse ja harjumus, ei pea sellest muidugi loobuma, kes aga oma poolpikki juukseid seni üsna harilikult kandnud on, võiksid küll julgesti juuksed uude lainelisse soengusse kammida.

Kauni soengu eelduseks on aga ikkagi hea lõikus. Atesteeritud juuksurid kogu meie vabariigis oskavad praegu 15 erinevat juukselõikust.

Allikas: "Nõukogude naine" 10/1984