Söö õigeid asju: tee sileda ja kortsuvaba nahani saab alguse sinu toidulaualt
Kreemid, maskid, koorijad — kõik see aitab. Lisaks sellele mängivad kindlasti rolli ka head geenid ja elustiil. Mida aga tuleks süüa, et nahk ilusana säiliks?
Siledama ja kortsuvaba naha heaks: puu- ja juurviljad
Eelistused: maasikas, paprika, apelsin, brokkoli, ananass, papaia, kiivi, lehtkapsas
Kõik need viljad on täis C-vitamiini, antioksüdanti, mis on kaasatud lisaks kõigele muule ka kollageeni sünteesi. Mida rohkem sa neid sööd, seda ilusam ja siledam su nahk on!
Klaari ja veatu naha heaks: kala ja juurviljad
Eelistused: kõik, mis on lehtedega ja roheline (lehtkapsas, spinat) ja kõiksugu erinevad kalad
Kalad sisaldavad oomega-3 rasvhappeid ning lehelised ja rohelised juurviljad erinevaid toitaineid nagu näiteks A- ja C-vitamiin. Teadlased on leidnud, et kalasööjatel on oluliselt vähem probleeme akne ja vistrikega kui neil, kes kala ei söö.
Terve ja niisutatud naha heaks: vaheta kohv tee vastu
Eelistus: roheline kofeiinivaba tee
Roheline tee sisaldab endas palju antioksüdante, mis meie nahaga lausa imesid teevad. Seega mõjub ta nagu imeravim — kiirendades nahaalust vereringet, rikastab see ka nahani jõudvat hapnikuvaru. Miks siis juua kohvi, mis nahast niiskuse välja viib?
Allikas: Harper’s Bazaar