Elle UK toob välja käekotid, millesse tasub oma raskelt teenitud raha investeerida.

1. Céline Box Bag

Kui Phoebe Philo hõivas 2008. aastal Céline’i moemaja trooni, muutusid kõik selle brändi nime alt välja tulnud asjad moodsate naiste lemmikuteks. Philo ja Céline’i endine aksessuaaride disainer Johnny Coca disainisid koostööna mitmeid käekotte, millest said kohe just need kotid, mida iga naine endale ihaldas, aga ükski neist ei olnud nii popp kui kaunilt minimalistlik Box Bag, mis tegi oma debüüdi 2011. aastal ja on inspireeritud moemaja arhiividest.

Box Bag on ideaalses suuruses, et sobida igapäevaseks käekotiks, sest sinna mahuvad kõik kõige hädavajalikumad esemed ning seda võib kanda nii rihmaga risti üle keha, ridiküli kui ka õlakotina.

Käekoti hinnad algavad ca 3400 eurost.

2. Chanel Classic Flap Bag

See on nüüd üks õige investeering, mida ei tohiks kindlasti segamini ajada brändi 2.55 käekotiga (ikooniline kott, mille Coco Chanel disainis 1955. aasta veebruaris). Classic Flap on aga disainer Karl Lagerfeldi poolt loodud kaasaegsem versioon Coco disainitud originaalist, aga on muutunud ehk oma eelkäijast isegi ikoonilisemaks.

Mis nende kahe koti vahe on? Classic Flapil on ühendatud CC pannal ja kett, mida läbib nahast rihm, aga 2.55’l on ristkülikukujuline “Mademoiselle” pannal ja metalne kett ilma nahata.

Neljas suuruses — väike, keskmine/suur, jumbo ja maxi — Classic Flap on üks kõige kindlamaid investeeringuid, mida sa saad teha. Soovid tõestust? Baghunter väidab, et 2010. aastast on selle käekoti väärtus tõusnud uskumatud 70%.

Umbes 4100 euro eest on sul võimalik osta väike, klassikaline must käekotikene, aga maxi suuruses koti jaoks pead rahakotist leidma üle viie tuhande euro.

3. Christian Dior Lady Dior Bag

Lady Dior loodi 1994. aastal sooviga, et see muutukski klassikuks ja sellele aitas kaasa ei keegi muu kui printsess Diana isiklikult. Originaalis oli koti nimi küll "chouchou" (prantsuse keeles "lemmik"), aga 1996. aastal, kuna Lady Diana Spencer sellesse kotti armus, muudeti ka selle nime. Diana kandis Diori kotti lojaalselt aastaid.

Käekoti hinnad algavad ca 2500 eurost.

4. Hermès Kelly Bag

Tõenäoliselt eeldasid, et leiad siit nimekirjast ikoonilise Hermes Birkin käekoti ja see oleks täiesti loogiline, aga meie arvame, et hoopis prantsuse moemaja Kelly stiilis käekott on tõeline investeeringu kott. Kelly pole küll saanud sellist kajastust nagu Birkin, aga selle puhtam stiil tundub täna täpselt sama värske kui 1930ndatel, kui see esimest korda ilmavalgust nägi.

Hermès Kelly on saanud oma nime Grace Kelly järgi, kes oli selle koti pikaajaline fänn ja viis, kuidas ta oma esimest rasedust sellega paparatsode eest varjas, on tänaseks saanud kurikuulsaks.

Iga käekoti jaoks peavad kunstnikud tegema kuni 25 tundi tööd, mistõttu seda on sama keeruline soetada nagu Birkinit. Koti hinnad algavad ca 7300 eurost, aga nii Kelly kui ka Birkin on garanteeritult hea investeering, sest selle väärtus ajaga vaid tõuseb.

5. Prada Galleria Bag

Seda käekotti tuntakse rohkem Saffiano Lux nime all, mis on kuumtöödeldud nahk, millest seda tehakse ning mille valmistas ja patenteeris Mario Prada, moemaja looja ja Miuccia Prada vanaisa.

Mahukas ja lihtne käekott sobib hästi just neile naistele, kes peavad kogu oma elu ühte käekotti ära mahutama ning on seetõttu muutunud tõeliselt klassikaliseks investeeringuks.

Saadaval erinevates suurustes ja hinnad algavad ca 1100 eurost.

6. Fendi Peekaboo Bag

Kuigi Peekaboo debüüt oli alles 2009. aastal, on see tänaseks muutunud väga populaarseks, sest seda on lihtne avada ja sulgeda tänu selle täiusliku disainiga pandlale.

Karl Lagerfeldi poolt disainitud käekott on saadaval mitmes eri suuruses ja selle hinnad algavad ca 1300 eurost.