1. Ei tohi varju hoiduda. Nii otseses kui ka ülekantud tähenduses tuleb olla särav. Mahlakad värvid lisavad alati energiat. Ent pruun, khaki ja bordoo, mida üldiselt peetakse traditsiooniliselt mugavateks toonideks, loovad vastupidi tunde sügisesest närtsimisest. Need kõik, nagu ka must, on lubatavad, kuid kindlasti koos erksate aksessuaaridega.

2. Rikkalikult suuri ehteid, eriti näo läheduses. Sobivad ka odavamad ehted. Eelistada tuleks kullavärvilist metall ja värvilist klaasi.

3. Lühike lõikus paistab alati dünaamilisem ja elurõõmsam kui pikad juuksed või juuksuris tehtud soeng. Samasuguse efekti võib saavutada ka siis, kui seada pikemad juuksed kinniselt kuklasse. Aga nii paistavad ju kortsud näol veel rohkem välja!? Vaat, just sellepärast ongi tarvis ehteid, mis tõmbavad tähelepanu endale.

4. Prillid peaksid olema efektsed, suured, suitsused  — kaitseks päikese eest. Raamid võiksid olla värvilised või mustad kõikideks elujuhtumiteks. Kuldsed raamid sobivad muinasjuttude vanaemadele. Tumedad või värvilised annavad näole struktuuri ja dünaamikat.

5. Huulepulk! See on täiesti möödapääsmatu. Lisaks on soovitav selge kulmukaar ja veidi puna näole.

6. Rääkides kübarast kujutavad kõik kohe ette midagi ülimalt šikki ja laiaäärelist. On aga olemas lugematul hulgal teisi — tagasihoidlikumaid — kuid sama hästi sobivaid peakatteid.

7. Trikotaaž, buklee, samet, matid ja kortsukangad paistavad kohe silma mitte enam noore ja kuiva näonaha struktuuri kõrval. Seetõttu on vaja siledaid ja läikivaid kangaid (siid, linane, puuvill, villane), olgu või näo ligidal või siis detailides.

8. Rõivaste kindlalt piiritletud jooned, mis saavutatakse lõigete ja tihedate materjalide abil. Õlad ja talje ei ole liibuvad, vaid rõhutatud lõike abil. Klassikaline jakk võib kaunistada igat figuuri, moodne on aga lausa suurepärane. Sageli juhtub nii, et elegantses ead daamid pelgavad astuda moekamatesse kauplustesse, arvates, et seal on rõivaid üksnes noortele. See on aga asjatu kartus.

9. Juuste erk ühtlane värv. See võib olla tume, hele, punakas — mis tahes, kuid külluslik ja ühtlane. Samas ei karda maailma moedaamid ka halli. See peab aga olema ühtlane, suursugune ilusa tooniga hõbehall.

Allikas: Lilith, juuli 2012