Stilist Piret Vapajeva sõnul on sel sügisel on kõige populaarsem, kui riietad ennast pealaest jalatallani ühte värvi ehk siis kõik sinu seljas olevad tooted kuuluvad ühte värviperekonda.

“Ülivõrdes peab rääkima öösinisest — see on väga luksuslik ning elegantne,” kinnitab Vapajeva. “Öösinine sobib ideaalselt põhjamaisele kandjale ning seda kandes võib lasta oma isikupäral täies hiilguses särada.”

Stilisti kinnitusel ei oleks sügis ka ilma veinipunaseta justkui sügis, aga selle korral on disainerid lisanud punasele kastanipruunid toonid. “See toon on hästi jõuline ja võimas, aga eriti siis, kui kangad on siidised või sametised,” sõnab Vapajeva.

Lisaks koguvad populaarsust merevaigutoonid, beežid, pruunikad ning liivakarva värvid, mis lisavad pehmust ja soojust meie külmadesse sügisilmadesse. Kui mitu hooaega järjest on moelavadel domineerinud roheline, siis sellel korral on see muundunud oliivitooniks. Kes värve pelgab, saab varjuda turvalisse halli.

Stilist Aljona Eesmaa soovitab algavaks hooajaks aga heledaid toone.

“Tänavu sügisel paelub mind väga heledate esemete trend,” kinnitab Eesmaa. “Me oleme harjunud, et sügise saabudes muutuvad toonid nii looduses kui ka meie garderoobis automaatselt tumedamateks, kuid tänavusi sügistalviseid moeennustusi jälgides tundub mulle, et meid ootab ees veidi helgem hooaeg.”

“Nädalavahetusel toimuva Moekuulutaja etendusele valin komplekte, kus on suurem rõhk klassikalisematel kombinatsioonidel, kuid sügisele ehk värskemas värvivarjundis,” sõnab stilist. “Mõneti võib isegi öelda, et plaanin tuua lavale sellist helget skandinaavlaslikkust. Hoiab äkki meie kõigi meeled helgemana!”

Piret Vapajeva ning Aljona Eesmaa valitud sügistrende saab uudistada nädalavahetusel toimuval Moekuulutaja üritusel Tartu Kaubamaja keskuses.