1. Sa koorid nahka liiga tihti

Kui koorid nahka rohkem kui kord või äärmisel juhul kaks korda nädalas, siis kahjustad oma nahka ning see muutub kuivaks, sest naha naturaalne rasu on eemaldatud. Niiviisi oma nahka piinates võib see muutuda ka põletikuliseks ja punetavaks.

2. Sa paned akneravimit üle kogu näo

Akneravimit ei tohi mingil juhul panna mujale kui ainult punnide peale, sest see ainult ravib, see ei enneta. Vastupidi — akneravim puhtal nahal samal ajal kuivatab seda ja tekitab ka ülemäärast rasu, kuna nahk ei saa hingata. Nii et lõpuks saad sa hoopis vistrikke juurde.

3. Sa kasutad silmade all pakse ja rasvaseid kreeme

Kui kreem on väga tiheda koostisega, võid olla kindel, et see sisaldab mineraalõli või vaseliini, mida su nahk ei vaja. Eelista kergeid ja kiiresti imenduvaid kreeme.

4. Sa meigid end sõrmede abil

Pintslid ja svammid ei ole toodetega kaasas moepärast. Jah, sulle võib küll tunduda, et sõrmedega on lihtsam kreeme ja värve laiali määrida, aga nii tehes sa hõõrud näole ka baktereid oma kätelt, mis võivad põhjustada aknet.

5. Sa kasutad meigieemaldus-salvrätikuid

Tundub tõesti lihtne kasutada õhtul peolt tulles meigieemaldus-salvrätti ja kahtlemata ongi see parem kui üldse mitte meiki maha võtta, aga tõde on see, et need eemaldavad mustuse ja meigi ainult poolikult ja jätavad naha ärritunuks. Lisaks võivad ained, millega neid salvrätte immutatud on, poore ummistada.

6. Sa kasutad liiga palju hooldustooteid

Kõik need seerumid, õlid ja maskid võivad üksteise vastu töötama hakata. Su nahk tahab puhata ka, mitte kogu aeg mingi kihi all olla. On kaks olulist asja, mida su nahk peamiselt vajab — puhastamine ja niisutamine.

7. Sa puhastad hommikul põhjalikult oma nägu

Kui sina magad, siis su nahk teeb tööd: ta taastub ja toodab kollageeni ning on ärgates igati tasakaalus. Milleks see suur töö oma liigse hoolsusega kohe ära rikkuda? Lihtsalt loputa nägu veega ja niisuta nahka ning su nahk on sulle tänulik.

Allikas: Her Campus