Koostöös rahvusvaheliselt tuntud prantsuse pesu- ja moedisaineri Erik Leroy`ga, kes on disaininud ka prantsuse luksusbrändi Aubade pesu, on Lauma uueks 2006/2007 aasta sügis-talve hooajaks välja töötanud seitse Lauma brändi (naiste pesu) ja kuus Laumelle brändi (neidude pesu) kollektsiooni ning uudisena ka päevitusriiete kollektsiooni (Baltimaade suurim pesutootja AS Lauma Lingerie seni päevitusriideid ei tootnud).

“Lauma pesu on väga populaarne ning nõutud nii kõrge kvaliteedi kui soodsa hinna tõttu,” selgitab AS Lauma tegevdirektor Edgars Štelmahers. “Tahtsime naistele ja neidudele pakkuda atraktiivseid ja kvaliteetseid Lauma päevitusriideid, kuna hetkel on kohalik turg täidetud Hiina toodanguga. Otsustasime teha vajalikud investeeringud, kasutada Euroopa juhtivate tootjate materjale ning toota päevitusriideid ise. Loodame, et uus tootekollektsioon võetakse hästi vastu ning euroopalik disain ja materjalide kvaliteet suudavad turul konkureerida. Erik Leroy on hoolitsenud selle eest, et järgmisel suplemis- ja päevitushooajal oleksid kollektsioonid moodsates värvides ja vormides”.

Moes on materjalide kombineerimine, mahlakad värvid ja õiemustrid.

Lauma kollektsioonid

Naiste pesu on suhteliselt klassikaline rõivaliik, kuid ka siin on tunda uusi suundi ja aktsente. Uuel hooajal on moes värvide mängu, kontrastseid mustreid ja huvitavaid lisandeid rõhutavad erinevate materjalide kombinatsioonid. Lauma uued pesukollektsioonid järgivad moevoole, mis kasutavad mitmevärvilisi pitse, žakardkudumeid, tikandeid, lisatud õisi ja silmatorkavaid trükimustreid.

Näiteks, peenelt väljatöötatud oksamustriga žakardkangas kõrvuti luksusliku pitsiga. Või õhuke, peene lillemustriga pits koos läbipaistva võrguga. Kollektsioonides on kasutatud ka kahte kontrastse värviga atlasspaela. Jätkuvalt on moes õiemustrid — nii tikandites, trükituna, kui pitsides. Kollektsiooni uus ja kaunis aktsent on iiriseõie kujuline tikand läbipaistval kangal.

Kollektsioonis esitletakse nii suuremõõdulisi rinnahoidjaid kui push-up ja balconett tüüpi rinnahoidjaid, efektseid stringe, shortse ja klassikalisi püksikuid, samuti elegantseid särgikuid, korsette ja sukahoidjaid. Valitseb sügistoonides värvigamma: suitsuploom, mustang, rubiin ja tumepunane, ookeanisügavuse toon. Sel aastal tõuseb pesumoes uuesti esile must. Samuti on esindatud klassikalised värvid: valge ja selle pehmed nüansid, “kohv piimaga”, peen puuderroosa.

Laumelle kollektsioonid

Laumelle on moodsa ja kvaliteetse noortepesu bränd, mis loodi 2005. aasta teisel poolel vastavalt turu-uuringutele. Lühikese ajaga on see neidude hulgas populaarseks ja nõutuks saanud, kuna vastab selle vanusegrupi moesuundadele ja nõudmistele.

Laumelle noortekollektsioonid pakuvad nii romantilises kui sportlikus stiilis pesu. Uuel hooajal on põhirõhk erinevate materjalide kombineerimisel, samuti on olulised materjalide mustrid, tekstuur, huvitav faktuur ja uued tehnoloogilised lahendused. Jätkuvalt on populaarsed triibulised ja ruudulised trükimustrid — triibud kombineeritakse samast materjalist tikandiga, ruudud omakorda kontrastses toonis kitsa pitsiga.

Laumelle kollektsiooni lõpuaktsendi kujundavad nii rinnahoidjaid kui püksikesi ehtivad lehvikesed. Neidudele pakutakse väikeste peente õitega läbipõimitud žakardkangast tooteid. Sportliku stiili järgijad saavad valida elastsest kangast toodete vahel, mis on kaunistatud aktiivsetes värvides lisanditega ning eriliste kontrastsetes niitides õmblustega.

Atraktiivne on suurte õite kujulistest elastsetest pitsidest pesukollektsioon. Ka nendes mudelites on kasutatud sportliku stiili detaile ja elemente. Hooaja domineerivad värvid neidude pesumoes on julged ja atraktiivsed: flamingo, korallroosa, dream blue, mineraalsinine, rosebud, tumehall, kukerpuu ning muidugi hooaja kuninganna — must.

Uudis — päevitusriided!

Kokku tuuakse välja viis ujumiskostüümide kollektsiooni — kolm Lauma ja kaks Laumelle brändist, mis kõik on kohandatud kõige erinevamatele maitsetele — kostüümid on sportlikud, romantilised, elegantsed, seksikad. Erilist tähelepanu on pööratud kahele suuremõõdulisele kollektsioonile (kuni 50F suurus), samuti eksklusiivsete ja luksuslike tikandiga ehitud ujumiskostüümidele, mis on saadaval ka suurtes numbrites. Ujumiskostüümid on kaunistatud atraktiivsete lisanditega — puupärlitega, medaljonidega ja südametega. Kollektsioonide koostamisel on kasutatud Prantsusmaalt, Itaaliast ja Hispaaniast toodud Euroopa juhtivate tootjate materjale.

Pesumodellid, kellest mõni on Lauma pesu esitlenud juba mitu aastat järjest sügisesel show’l, kiitsid Lauma pesu Delfile otsekui ühest suust. Nende hinnangul läheb Lauma pesu aasta aastalt paremaks ja mugavamaks ning materjalid on mugavad ja ihusõbralikud.

Fotod: Mait Tafenau