Valenti soov oli leida optimaalne lahendus — joogikava, mis viiks tema nahaga läbi nii drastilise muutuse kui võimalik, aga samas ei paneks teda iga poole tunni tagant tualetti jooksma. Optimaalse menüü Valenti ka sai ja pärast seda, kui ta oma nahal selle imelist toimimist juba näinud, jagab ta seda ka lugejatele.

TERVE PÄEVA JOOKSUL: 8 klaasi vett

Miski ei muuda nahka pringimaks ja säravamaks kui tavaline vesi. Piisav niiskus aitab nahakudesid pingule tõmmata ja hoiab naha elastsust.

HOMMIK: Roheline smuuti pluss latte kohv sojapiimaga

Roheline smuuti peaks kindlasti sisaldama lehtkapsast, sest see on suurepärane naha multivitamiin. A-vitamiin ergutab rakkude tööd ja nii uueneb nahk kiiremini. C-vitamiin ja vask aitavad taastada kollageeni taset, mis hoiab naha tugeva ja terve.

Sojapiimas leiduvad isoflavoonid hoiavad naha kollageenitaset, mis hoiab naha nooruslikuna ja ennetab isegi kortsude tekkimist. Lisaks sojapiima proteiinid ja mineraalid ka ühtlustavad ja rahustavad näonahka.

PÄRASTLÕUNA: Kaks tassi rohelist teed

Rohelises tees on tohutult antioksüdante nagu polüfenoolid ja katehhiinid, mis kaitsevad nahka UV-kiirguse ja päikesepõletuse eest. Ja nagu teisedki antioksüdandid leevendab see nahapunetust ja -ärritust.

ÕHTU: 1 klaas granaatõunamahla

Granaatõunamahl on superjook, sest see sisaldab veel üle kahe korra rohkem antioksüdante ja polüfenoole kui roheline tee ja see on suurepärane nahakoes asuvate fibroblastide toitja — ning fibroblastid on omakorda väikesed kollageenivabrikud. Ja mida rohkem kollageeni, seda vähem kortse.

ENNE VOODISSEMINEKUT: 1 klaas kurgivett

Kurk annab veele juurde mineraalaineid nagu kaalium ja magneesium, mis muudab niisutuse veelgi efektiivsemaks ning lisaks aitab hoida naha pH-taset neutraalsena ja leevendada nahaärritusi.

Allikas: Woman’s Day