Alusta argaaniaõlist

Argaaniaõli (nimetatakse ka Maroko õliks) on juba aastaid iluhoolduses kasutatud ja seda nii naha kui juuste puhul. Selle õli abil saab kuivusest imekiiresti lahti, pealegi vajad sa seda vaid piisakese. Sa ei pea ostma kalli brändi õli, kõige parem on tavaline puhas argaaniaõli. Reeglina see juukseid “rasvaseks” ei muuda, kuid keskenduda tasuks siisk peamiselt juukseotstele.

Ära rutta juukseid pesema

Iga päev, mil juuksed pesemata jätad, osutad sa neile väikese teene. Liigne pesemine kuivatab juukseid ja ideaalis ei peaks me oma juukseid pesema tihemini kui 2-3 korda nädalas. Neil hommikutel kui tunned, et juuksed on juba liiga õlised, kasuta veidi kuivšampooni, mis liigse rasu endasse imab või tee endale kinnine soeng. Kõikvõimalikud punutised püsivad näiteks kõige paremini just selliste juustega, mis on pisut õlisemad ja “raskemad”.

Ära usu oma vanaema…

…, kes ütles sulle, et juukseid tuleb harjata iga päev 100 korda, et need oleksid terved ja kasvaksid pikaks. Harjamine kahjustab lõhub juukseid, kuidas sa seda ka ei teeks, nii et püüa neid harjata võimalikult harva. Tõmba (puhaste!) sõrmedega läbi juuste, kui tunned, et need hakkavad pusasse minema.

Ei mingeid tooteid!

Juukselakk on siidiselt siledate juuste suurim vaenlane, geelid ja vahud kuivatavad su juukseid. Kui tahad, et su juuksed paremini soengus püsiks, hoolitse selle eest, et need oleksid piidavalt niisutatud — kuivad ja haprad juuksed on need, mis soengust kõige rutemini välja lendavad.

Proovi kalaõlikapsleid

Kalaõli on kasulik nii nahale, tervisele kui figuurile ning juuksedki pole mingi erand. See niisutab su juukseid seespidiselt . Kalaõlis olev oomega-3 rasvhape niisutab juukseid ja nahka ning aitab lisaks ka kõikvõimalikke põletikke eemal hoida.

Hoidu keemiast

Osta juuksehooldustooteid, mis on puhtad ja looduslikud. Parabeenid, silikoonid ja sulfaadid ei ole sinu sõbrad. Leia brände, kes kasutavad vaid naha- ja juuksesõbralikke koostisosi ning näed, kuidas su juuksed sind ajapikku tänavad ja vastutasuks kaunilt läigivad.

Allikas: allwomenstalk.com