1. Ilm

Suvel on ilusate juuste vaenlaseks merevesi, kuum päike ja alkoholi sisaldavad hooldustooted — need kõik tõmbavad su kiharatest niiskust välja. Aga siiski, ka talv pole selles osas täiesti süütu. Õues on meeletult külm ja toas liialt soe — nii ei saagi su kaunid kiharad hetkekski rahu ning tasakaalu ja väsivad ruttu.

2. Siluvad ja niisutavad tooted

Oma juustele võib ka hellitamise ja hoolitsusega liiga teha. Liiga tihti kiharatele lisaniiskust andes tekitad sa olukorra, kus nad ilma selleta enam hakkama ei saagi. Nii muutuvadki nad hapraks.

3. Märjalt harjamine

Kas ka sina oled üks neist, kes harja kohe pärast duši alt tulekut juustesse surub ja neid siis kitkuma hakkab? Ära siis imesta, miks su juuksed katki on. Sa ju lõhud neid! Kasuta selle asemel kammi ning ära unusta enne oma juukseid palsamiga turgutada.

4. Vale šampoon

Iga šampoon on erinev. Kui su kallim kasutab kõõmavastast varianti ja sina niisutavat toodet, siis ei tohiks te kindlasti neid omavahel vahetama hakata. Üks kord teise oma kasutada ei too küll hukatust majja, kuid siiski peaksid jääma kindlaks sellele, mida juuksur sulle soovitas.

5. Hormonaalsed muutused

Rasestumisvastased tabletid, rasedus, menopaus — kõik see mõjutab su hormonaalset tasakaalu. Kui tunned, et juuksed selle tõttu oma sära ja ilu kaotama hakkavad, siis räägi kindlasti oma arstiga.

6. Igapäevane kuumus

Olgu selleks siis föön, koolutaja või sirgendaja — kui sa oma juukseid iga päev mõne kuuma esemega töötled, siis kisud sa neist niiskust välja. Tulemuseks ongi takused, kuivad ja kahused kiharad.

Mida ette võtta?

Kindlasti tuleks talvel kasutada sügavniisutavaid maske ja palsameid. Nii aitad juustel oma loomulikku tugevust säilitada. Samuti tuleks vältida liigset kuumust — võimalusel ära föönita ega sirgenda. Ja veendu, et su šampoonid ja palsamid oleks sulfaadivabad — eelista selliseid tooteid, mis on looduslikest elementidest tehtud!

Allikas: Women’s Health Magazine