Kuidas huuli hooldada

Harja huuli igal hommikul pehmele hambaharjale pandud tilga meega. See koorib huuli ja eemaldab lahtise naha ja surnud naharakud.
Teine võimalus on kanda huultele veidi purustatud papaiat. Jäta see 10 minutiks mõjuma ning pese sooja veega maha.

Katkistele huultele

Külmade ilmadega tuleb vältida huulte niisutamist, sest märja ja külma koosmõjul hakkavad huuled kuivama ja pragunema.
Katkistele huultele on kõige paremaks ravimiks kakaovõi. Väga hästi aitab huuli pehmendada ka see, kui neid mitu korda päevas porgandi või kurgi mahlaga niisutada. Veel soovitame segada pool teelusikatäit maitsestamata jogurtit poole teelusikatäie meega, kanda segu iga päev 10 minutiks huultele ja loputada.

Tee ise huulehooldusvahendeid

Pärast huulte koorimist tuleks neid ka kaitsta ja niisutada. Selleks võid kasutada kas poes müüdavaid hooldavaid huulepulki, lihtsalt kakaovõid või teha endale täiesti oma looduslik huulepalsam.

Mee-piparmündi huulevõie:
Pane kuumuskindlasse anumasse kaks supilusikatäit nisuiduõli, üks supilusikatäis mesilasvaha ja üks supilusikatäis mett. Aseta anum veega poolenisti täidetud poti sisse, pane tulele ja lase ainetel segades sulada. Kui kõik koostisained on ühte sulanud, võta potid tulelt ja lisa segule kolm tilka piparmündi eeterlikku õli. Sega hoolega ning vala meelepärasesse anumasse ja jäta tahenema.

Üliniisutav huulevõie:
Pane kuumuskindlasse anumasse kaks supilusikatäit oliivi- või mandliõli, kolm teelusikatäit sheavõid, üks supilusikatäis mesilasvaha ja kaks teelusikatäit kakaovõid. Aseta anum veega poolenisti täidetud poti sisse, pane tulele ja lase ainetel segades sulada. Kui kõik koostisained on ühte sulanud, võta potid tulelt ning lisa soovi korral segule ka paar tilka vabalt valitud eeterlikku õli. Sega hoolega ning vala meelepärasesse anumasse ja jäta tahenema.
Kui võie ei tulnud piisaval paks, saab mesilasvaha juurde sulatada.

Huuleläige:
Kui soovid talvel huultele ka veidi värvi lisada, on kõige soodsam ja huultesõbralikum teha oma huuleläige ise. Selleks pane kuumuskindlasse anumasse kolm supilusikatäit vaseliini ja 1/4 oma lemmikvärvi huulepulgast. Aseta anum veega poolenisti täidetud poti sisse ning pane see tulele. Lase ainetel sulada ja sega need omavahel hoolega ühtlaseks massiks. Kalla meelepärasesse anumasse ja lase taheneda.

Ära unusta niisutavaid huulevõideid igapäevaselt kasutada, eriti enne väliskeskkonnaga kokku puutumist ja magama minemist!