Kirjelda inimest, kellele sinu riided sobivad? (inimtyyp, elustiil, maitse jne.)

Kuna mul ei ole seeriatootmist, siis ei ole ka mingit põhjust olnud seda tüüpi kunstlikult looma hakata. Ma teen riideid väga erinevate vanuste ja elustiilidega inimestele. Pean kõige olulisemaks olla kliendikeskne ja süveneda tema vajadustesse ning soovidesse, sest igaüks on isiksus ja peab saama kanda just temale õigeid riided. Nii ma püüangi klientidele pakkuda minu välja töötatud mudeleid nende enda keeles. Kui aga turg siin Eestis oleks hoopis teine ja ma saaksin teha seda, mis mulle tegelikult hingelähedane, siis teeksin kashmiirmantleid siidvoodril jne. Või veelgi parema meelega puhast haute- couture`i selle kõige luksuslikumas mõttes.

Kes on sinu kliendid?

Kliendid on kõik need, kellega me suudame leida ühise keele. Minu jaoks on ääretult oluline, et inimene lahkuks stuudiost rahuloleva ja õnnelikuna, see on kõige tähtsam.Ma üritan parandada kliendi väljanägemist riiete abil ja ka varjata vigu ning ebaproportsionaalsusi nii et rõõm poleks igal juhul vaid minu poolel.

Kelle garderoobi tahaksid kujundada?

Kellegi,kelle jaoks rõivas ei ole lihtsalt kehakate, vaid kes oskab hinnata väärtuslikke kangaid ja on võimeline selle peale piisavalt palju raha kulutamaa. Samuti teab, et rõivas võib olla õige relv paljude asjade kordaajamisel ning räägib kandja olemusest armutult palju.

Keda pead Eesti turul oma suurimaks konkurendiks? Miks?

Eesti turg on ju õnnetult väike ja ilmselt on siin konkurent igaüks, kes sama asja teeb.

Mis/kes on sinu käekirja kõige rohkem mõjutanud?

Ühelt poolt on mulle mõju avaldanud suured haute couture disainerid nagu näiteks Lacroix oma eriliste värvilahendustega ja imeliste kaunistusvõtetega. Selliseid riideid ainult teekski. Teisalt aga igapäevatöös ja kliente teeenindades olen kõige rohkem mõjutatud inimestest enestest, praktilisuse, mugavuse ja ilu kooskõlast. Siin on võib-olla kõige suurem eeskuju legendaarne Armani, kelle värvid, lihtsad ideed ja disain on meelejärgi igaühele. Seda omadust pean eesti turule pürgiva disaineri puhul eriti oluliseks.

Kes sind kõige rohkem kritiseerivad? Kuidas sellesse suhtud?

Kuigi ma ei tea väga täpselt, kes otseselt mind kritiseerib,sest olen üsna vaikne loomake ja ei paku kriitikaks ka eriti palju võimalust. Loomulikult peavad olema kriitilised minu üliarmsad kliendid, sest neil on tugev kontroll selle üle , mille eest nad oma raha välja annavad. Igasugune kriitika, arvan ma, et on reklaami suhtes alati positiivne.

Asjad, mida ma pean tegema, aga päris täpselt teha ei oska. See puudutab absoluutselt kõiki eluvaldlkondi.Tahaksin teada ja osata palju rohkem, olen meeletu perfektsionist, kõik peab õnnestuma ideaalselt. Kui mõnikord midagi väga nässu läheb või kohe esimese korraga ei õnnestu, siis häbenen küll, kuigi teised kutsuvad seda pigem valehäbiks.

On sul arme?

Ma ei saa öelda, et ma kuskil eriti kõrvetada oleks saanud. Elu on läinud võimalikult libedalt. Enamjagu asju, mida enda jaoks oluliseks pean, olen küll suure tööga, aga siiski lühikese ajaga üsna kiiresti saavutanud.

Laulad sa dushi all? Mida?

Laulmine on üks nendest asjasest, mida ma tõepoolest teha ei oska. Kuigi mulle miskipärast hirmsasti laulda meeldib, siis olen ma ikka püüdnud seda õppida, aga asi lootusetu. Ilmselt ma tõesti laulaks dushi all, kui just naabreid ehmatada ei kardaks.

Sündinud 1973.a. Tallinnas
1980-1991 Tallinna Realkool
1992-1994 TKÜ nahakunsti eriala
1994-1997 TKÜ moekunsti eriala
1997-1999 vabakutseline kunstnik
1999-Tiina Talumees Moestuudio OÜ omanik

Tähtsamad tööd:

Tallink laevade personaliriided
Hüpermarket Primo personaliriided
Restoran-baar Võitlev Sõna personaliriided

Stuudio tööde hinnad alates :

Kostüüm 3000.-
Ülikond 4000.-
Seelik, püksid 800.-
Mantel 3500.-
Õhtukleidid 2000.-
pruutkleidid 5000.-

Kontaktandmed:

Tiina Talumees Moestuudio
Vana-Viru 4, Tallinn
Tel. 6 444-349