Seerum on nahahooldusvahend, mida on rikastatud niisutavate toitainetega ja mis aitab taastada naha nooruslikkust. See niisutab nahka, muutes selle siledaks, suurendab elastsust, ühtlustab nahatooni ning annab särava ja värske jume.

Eelkõige kasutatakse seerumeid selleks, et võidelda naha vananemise vastu. Seerumid aitavad leevendada naha kuivusest tingitud kortsukesi ja parandada naha seisundit.

Näokreemidele toetuseks

Seerumeid on soovitatav kasutada igal aastaajal ühekuise kuurina, misjärel tasub kasutusele võtta sarnase toimega kuid nõrgema koostisega päeva- ja öökreem. Kui seerumit pikemaajaliselt kasutada, tekib nahal harjumus ning seerumi soovitud efekt enam ei avaldu.

Selleks, et seerum mõjule pääseks, on vaja nahk ette valmistada — korralikult puhastada ning seejärel väike kogus seerumit näole ja kaelale kanda. Seejärel tuleb lasta seerumil mõni minut imenduda enne kui nahale näokreem kanda. Kuna öösel toimub intensiivsem naha toitainete omastamine, soovitatakse seerumit kasutada pärast õhtust näopuhastust. Kuivema ja lisaniiskust vajava naha korral võib seerumit kasutada ka hommikuti.

Eraldi küsimus on seerumine valimine, millist siis ikkagi eelistada? Eks see sõltub sellest, mille jaoks on seerumit vaja — kas naha niiskustasakaalu saavutamiseks, rasunäärmete talitluse reguleerimiseks, pooride ahendamiseks, sära toomiseks, pinguldamiseks ja kortsude silumiseks, pigmendilaikude korral koorimiseks, punetuse vähendamiseks või mõne muu eesmärgi saavutamiseks.

Erinevad aktiivained

Esimeste vananemisilmingute korral võiks valida seerumi, mis parandab naha kvaliteeti sügavuti ning muudab naha säravamaks ja ühtlasemaks. Kiidetakse ka seerumeid, mis sisaldavad hüaluroonhapet. Hüaluroonhappe tähtsaim omadus on võime siduda endaga naha niiskust ja säilitada kollageenikiudude elastsust — selle tulemusena püsib nahk elastne ja sile.

Tundlikku ja pingul nahka aitab niisutav seerum, mis muudab naha siledaks ning kaotab kuivusest tekkinud kortsukesi. Hüdrolüüsitud mere kollageeniga pinguldav kollageenseerum aga pinguldab, silub ja suurendab elastsust.

Rasutootmist aitab normaliseerida ja poore ahendada normaliseeriv näoõli, mis korrastab nahatalitust ja toetab põletike paranemist.

Täpset infot toodete kohta küsi apteegist!