Huulte seisukorrast võib nii mõndagi välja lugeda organismi üldise tervisliku seisundi kohta. Kui organismil on vitamiini- ja mineraalainete puudus, on võimalik seda huultelt välja lugeda. Seetõttu on oluline toituda mitmekülgselt ja vaheldusrikkalt, et tagada organismi varustamine vajalike ainetega.

Kui tavamenüü seda ei paku, on vaja ilmselt toidulisandeid manustada. Huultele mõjuvad eriti hästi just A-vitamiinirohked toiduained nagu muna, piim, või. Rohkesti on A-vitamiini ka kalamaksaõlis ja maksas.

Omal kohal on ka erinevad B-rühma vitamiinid, nende ülesannete hulka kuulub nt naha ja limaskestade tervise tagamine. B-vitamiine sisaldavad piim, kala, maks jne. Kui suunurgad kipuvad sellegipoolest lõhenema, on abi salvist lõhenenud suunurkadele.

Ära limpsi huuli

Oluline on ka tarbida piisavalt vett ja pidada meeles, et huuli ei tohiks limpsida, sest see pakub vaid hetkelist leevendust. Nii peseme neilt maha loomuliku rasu ja huuled muutuvad veelgi kuivemaks.
Hea oleks talvisel ajal aeg-ajalt oma huuli ka koorida. Selleks võib kasutada ka oma hambaharja. Hambapesu lõpus veega loputatud hambaharjaga kergelt ka huuli harjates eemalduvad neilt surnud naharakud, samuti kiirendab see huultes vereringet.

Kindlasti võiks seejärel kasutada ka huulepalsamit või –kreemi.

Milline huulepalsam valida?

Huulepalsamid pakuvad efektiivset kaitsekihti huultele, mida muidu teeks naha lipiidkiht. Kattes huuled palsamikihiga, lukustab see niiskuse ning kaitseb huuli liialt kuuma või külma õhu eest, mis neid kuivataks ja kahjustaks.

Ent milline huulepalsam valida? Ulatub ju nende valik kümnetesse ja kümnetesse erinevatesse toodetesse. Kindlasti võiks olla öiseks ja päevaseks kasutamiseks erinevad huulepalsamid. Öised võiksid olla rohkem niisutavamad ja ei pea sisaldama UV-kaitset, samuti ei pea une ajaks peale kantavad huulepalsamid huuli toonima. Öiseks kasutamiseks valitud palsamid võiksid sisaldada E-vitamiini või B-vitamiine.

Päeval vajavad aga huuled kaitset päikese kahjuliku mõju eest — seda eriti päikeseliste ilmade korral ning soojamaareisile, aga ka näiteks talvisele suusapuhkusele minnes.