Esimene samm — auruvann näole

Pane poti sisse kolm tassi puhast destilleeritud vett ja lase keema. Tõsta pott tulelt ja lisa üks teelusikatäis rosmariini, mündilehti ja raudrohtu (või muid meelejärgi olevaid aroomi/ravimtaimi, mida köögikapis leidub). Lase taimedel kaane all viis minutit tõmmata. Seejärel eemalda kaas ja pane nägu potist kerkiva auru kohale. Jälgi, et aur ei oleks liiga kuum, vajadusel oota, kuni vesi on rohkem jahtunud. Ära aseta nägu liiga lähedale veele, et vältida auruga põletamist. Piisab täiesti sellest, kui aur kergelt nahka puudutab.

Auruta nägu umbes kaheksa minutit, seejärel pese leige veega. Ära hõõru rätikuga, vaid patsuta õrnalt kuivaks.

Teine samm — näomask

Pärast näonaha aurutamist on poorid lahti ja see on kõige sobivam aeg ükskõik millise loodusliku näomaski peale kandmiseks. Soovitame maski juba enne aurutamise alustamist valmis teha.
Suure valiku koduseid näomaske toome ära järgmise korra artiklis, kuid siinkohal soovituseks üks parimaid elustavaid ja nahka noorendavaid maske:

Purusta kausis kahvliga üks küps avokaado ning lisa üks supilusikatäis mett. Sega hoolega ning lisa paar supilusikatäit maitsestamata jogurtit, nii et moodustub paraja paksusega mass. Kanna mask aeglaste ringjate ja nahka masseerivate liigutustega näole ja kaelale. Aseta kaks kurgiviilu silmadele ja heida selili, et saaksid ise lõdvestuda, kuni mask pool tundi mõjub. Pese mask sooja veega maha ja patsuta nahk kuivaks.

Kolmas samm — niisutaja

Viimaks kanna nahale oma lemmikkreemi või -õli. Väga tõhus niisutaja on näiteks viinamarjaseemneõli. 

Võimaluse korral lase näol pärast sellist hoolitsust ilma meigita värskes õhus hingata — jaluta looduses või pikuta lahtise aknaga ja lase mõtetel hajuda. Leia enda jaoks aega, sest just nii mõjud oma välimusele värskendavalt!

Loe lisaks: www.sinusiluett.ee