1. Suitsetamine

Suitsetamine on kõige levinum viis, kuidas inimesed enda näkku enneaegseid kortse tekitavad. Seega, pane nüüd see sigaret käest ja söö parem puuvilju!

2. Liigne suhkur

Sa oled see, mida sa sööd. Liigne suhkrutarbimine mõjutab lisaks kaalunumbrile ka sinu nahka — sellest kaob elastsus ja “hea paistetus”. Nii hakkabki nägu justkui vaikselt ära vajuma ja nooruslikust rõõmsast ja roosast saab vana ja väsinud.

3. Alkohol

Alkohol imab kehast niiskust välja. Ja nahk on ju ka üks sinu organitest. Samuti mõjub see halvasti A-vitamiini tasemele, mis kollageeni tootmisprotsessis lausa üks võtmeelementidest on. Kollageen on just see, mis sinu naha ilusa ja pringina hoiab.

4. Nätsu närimine

Oled tihe nätsunärija? Aeg see tegevus nüüd ruttu-ruttu maha jätta. Nii tekitad sa endale suu kõrvale kortsuvagusid, mida sa kohe kindlasti seal näha ei taha.

5. Meigiga magamine

Kui sa õhtul oma nägu puhtaks ei pese, siis sa lausa tellid endale kuhjaga kortse. Lisaks sellele, mis sa ise oma näonaha peale kandnud oled, imbub su pooridesse ka kõik mustus, mis sinna päeva jooksul koguneb. Päris õudne mõelda, kas pole?

6. Vistrike nokkimine

Kaks varianti — kasuta kas looduslikke tooteid oma pooride puhastamiseks või ära näpi neid üldse ja lase asjadel omasoodu terveks ning puhtaks saada. Igatahes, kõige hullem, mis sa teha saad, on hakata oma punne ja vistrikuid pigistama. Nii tekitad sa vaid ärritust, arme ja isegi kortse.

7. Naha venitamine meikimise jaoks

Mitte keegi ei hakka su nägu ühele ega teisele poole venitama. Seega peaksid sa end meikima ka nii nagu teised sind näevad. Ära kisu oma nahka. Las ta olla rahus!

8. Päikesekaitsest loobumine

Kes talvel ikka päikesekreemi vajab? Sina! Paistku päike, sadagu vihma või tuisaku tuul. Ära sellega oma nägu määrimast unusta!

9. Magamine

Kui sa magad nägu padjas, siis võid endale padjast kortsud näkku saada. Sellepärast tulekski eelistada siidpehmest satiinist voodipesu või magada selili.

Loe veel: