See, kui kiiresti su juuksed kasvavad, sõltub paraku su geenidest, aga eeldada võiks, et kuus kasvab sulle ca 6-12mm juurde. Kui lased juuksuril juukseid trimmida, siis sellest nad kiiremini kasvama ei hakka, aga päästad end hoopis katkistest juusteotstest, mille tõttu võid tegelikult hoopis pikkust pikas perspektiivis kaotada.

“Raske on mõista, kust läheb piir, kui lased oma juustel kasvada või väldid juuksurisse minekut nii kaua, et kogu juurde kasvanud pikkus tuleb maha lõigata,” väidab ka kuulsuste juuksestilist Christine Symonds. “Samas, kui käid ka liiga tihti juuksuri juures, siis lõikab juuksur samuti su juukseid taas lühemaks.” Seetõttu soovitab Symonds enda klientidel, kes soovivad juukseid pikaks kasvatada, tulla taas juukseid lõikama iga 12-16 nädala järel. “Samas, iga reegli puhul kehtib ka erand,” lisab ta. “Mida vähem stressi sa juustele igapäevaselt tekitad, seda pikema aja võid lõikuste vahele jätta.” Seega, mida rohkem sa juukseid blondeerid, värvid või sirgendad, seda tihemini pead neid ka lõikama.

Kui see kõik kõlas sinu jaoks nüüd liiga keeruliselt ja samas tundub ka, et läheb ikka jube kaua aega enne, kui juuksed pikaks kasvavad, on võimalik juuksekasvu erinevate hooldustoodetega stimuleerida. Lisaks väidavad teadlased, et naturaalne piparmündiõli võib samuti juuksed kiiremini kasvavama panna. Su juuksed ei pruugi küll suveks tagumikuni ulatuda, aga kui sul on piisavalt õnne, siis mõned sentimeetrid ehk ikka lisanduvad enne, kui juba randa päevitama suundud.

Allikas: Well+Good