Riietu naiselikult, kuid nii, et sind samas tõsiselt võetaks. Kanna näiteks kostüümi – seelikut ja jakki. Tööle pühendunud naisele on kostüüm endiselt kõige õigem rõivas.

Pööra erilist tähelepanu kostüümi lõikele ja kangale. Parimad on kvaliteetsed kangad nagu puhas vill ja kašmiirisegud. Odav kostüüm näeb ka odav välja. Selge õlajoone ja veidi rõhutatud taljeosaga jakk kitsa seelikuga, mis ulatub pisut allapoole põlve, sobib peaaegu igaühele.

Jaki all kanna siidpluusi või pane kaela siidsall, et üldmuljet pehmendada. Nii et ei jää muud üle kui tuleb asuda riideid selga proovima ja kokku sobitama. Ole valmis selleks, et proovikabiinis kulub palju aega. Kiire lõunavaheaeg nii tähtsa ostu tegemiseks ei sobi.

Kanna kleiti

Hästiõmmeldud kleit sobib päeval kontorisse ja õhtul, kui lisad vaid mõned ehted, ka pidulikumaks puhuks. Dekoltee ei tohiks liiga avar olla ega seelik liiga lühike. Kaval on seelikut või kleiti proovides korrakski istuda, nii näeb, kui kõrgele seelik istudes tõuseb.

Aga mis värvi?

Kui sul pole just tippmodelli figuur, vali veiklevad tumedad värvid, näiteks söehall. Väga hästi sobivad alati must, hall ja tumesinine, tõsiseltvõetavad värvid on veel petrooleumisinine, pronksjas ja tumeroheline. Need mõjuvad samuti hinnaliselt. Väga kirkad värvid näitavad ebakindlust. Kui näiteks naispoliitik kannab fuksiaroosat kostüümi, tundub, et ta pingutab silmapaistmiseks üle.

Kuluta headele riietele südamerahus

Tööriietele kuluta nii palju, kui vähegi saad endale lubada. Käi allahindluste ajal poodides, kus müüakse kvaliteetseid riideid. Kui valik on ka väiksem, teed sealt ostes kindlasti hea investeeringu.

Mida endale külge riputada?

Ärikostüümi juurde ei sobi viimase moe järgi vidinad, need võivad mõjuda isegi frivoolsena. Kontsad ei peaks olema liig kõrged. Ka keskmise kõrgusega kontsad muudavad jalad pikemaks ja kõnnaku kaunimaks.

Nagu meeste puhul, räägib ka naistest palju nende käekell. Samas pole päevasel ajal teemandisära tarvis. 30-40-aastaselt võid endale rohkem säravaid asju külge riputada kui vanemana, mil saad endale loodetavasti lubada kallimaid kotte ja tõelisi kalliskive.

Ole naiselik

Kui 1980-ndatel pidid õlad olema laiad ja juuksed kohevil, siis nüüd on sul vaja välja näha pehmem ja naiselikum. Parim soeng on tagant kinnipandud juuksed, mõned salgud või tukk näol. Jumestus peaks olema kerge ja loomulik. Väldi liiga sädelevaid huuli, oranžikat võltspäevitust ja kirkaid lauvärve. Parim on loomulik kerge põsepuna, ripsmetušš ja naturaalne huulepulk.

Näita jalgu

Paljudel naistel ei ole nii ilusad jalad, et neid kontoris näidata, kui nad pole parasjagu just päikesepruunid. Kanna talvel läbipaistmatuid matte sukkpükse ja õhukesi ihukarva suvel, nii oled kindlasti šikk.

Usu endasse

Enesekindlust vajame kõik, ja riided saavad seda meile anda. Pole liigne luksus praegusel kitsal ajal hea välja näha, vastupidi, just nüüd tulebki ilus ja enesekindel olla. Ükskõik mis tööd sa teed, sinult oodatakse loovust ja algatusvõimet. Seda saad näidata ka oma välimusega.

Allikas: Mail Online