Ma ei ürita väita, et vaid päevitunud keha on ilus, kuid on palju naisi, kes tunnevad end hallil talvel veidi paremini, kui pisut jumet on näos. Olgem ausad — kes meist ei kadestaks neid puhkusreisilt naasejaid? Ent mõneeurose väljamineku ja õigete võtete näol on võimalik kõigil endale kaunis jume võluda. Minu odavaim lemmiktoode on Dove Summer Glow, mis maksab 5-6 eurot ja toimib ka niisutava kreemina.

Eeltöö

  • Käi pesemas ning kasuta kehakoorijat tublimalt ja intensiivsemalt, kui sa seda tavaliselt teed. Ütleme siis nii, et pühenda igale jäsemele minut ning ära unusta ka õlanukke, rindu, kõhtu jms.
  • Kasuta pärast vanni või dušši tõhusalt niisutavat kreemi ja pööra erilist tähelepanu küünarnukkidele ning põlvedele. Vajadusel niisuta neid eraldi mõne rasvasema kreemi või palsamiga.
  • Lase kreemil vähemalt tunnike korralikult imenduda (võid isepruunistamisega ka järgmisel õhtul tegeleda ja kogu protsessi kahe päeva peale ära jagada).

Kreemitamine

  • Kui sa ei saa mingil põhjusel päris paljas olla, hoolitse selle eest, et sul oleks seljas tumedamat tooni aluspesu — usu, sa tahad oma heledat ja ilusat pesu siinkohal säästa! ;)
  • Hoolitse selle eest, et su juuksed oleks kinni ja näo ning keha juurest eemal.
  • Liigu kreemitades alt ülespoole (kui kannad kreemi esmalt kätele ja kõhule ning viimasena jalgadele, tekivad sul kummardudes kõhule voldid, mis muudavad kreemi ebaühtlaseks)
  • PESE KÄED ja ära unusta sõrmevahesid. Pärast kanna sõrmeotstega veidi kreemi käeseljale, et ei tekiks “valgete kinnaste” efekti ning loputa siis sõrmed uuesti puhtaks.

p.s. On olemas ka spetsiaalsed kindad, millega kreemi peale kanda, et käed kokku ei saaks, aga mina olen oma käsi seni usaldanud. Tuleb vaid pärast hoolikalt käed üle pesta.

Pärast

  • Ka pärast kreemitamist pane selga mõned tumedamad “kaltsud”, millest sul eriti kahju pole. Seetõttu sobib kreemitamiseks eelkõige õhtune aeg, mil sa ei pea kuhugi minema ja saad kodus lösutada (aga mitte oma valgel diivanil!)
  • Suvel on lihtne — siis võib natukeseks lihtsalt jalutama minna, et kreem saaks vähemalt esimesed veerand tundi segamatult olla, kuid kui oled tubane, võid sel ajal näiteks koristada jms.
  • Kui kreemitad õhtul, mine käi hommikul kiirelt duši all ja loputa end leige või sooja veega, eriti kui kreem on selline, mis jätab kergelt ebameeldiva lõhna külge.

Päevituse intensiivistamine ja hoidmine

  • Kreemitan end tavaliselt üle päeva 2-3 kolmel õhtul, et saada täiuslik tulemus (näiteks kui tahan laupäevaõhtul ilus ja jumekas olla, siis kreemitan end ja esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel, laiskuse tõttu enamasti ainult kolmapäeval ja reedel :D)
  • Et efekt säiliks kauem, kasuta vahepeal tavalist niisutavat kreemi.
  • Kui kreem hakkab maha kuluma, kasuta kehakoorijat ja aita sellele ise kaasa, et sa ei muutuks kahtlaselt lapiliseks.

Nägu

  • Kanna näole kõigepealt tavaline niisutav kreem ja siis isepruunistav kreem. Kui isepruunistaja on piisavalt intensiivne, võib seda segada ka niisutava kreemiga kokku ning korraga näole kanda. Ära unusta kaela! Loputa käed. Võid ka üsna kohe pärast seda magama minna, kuid püüa mitte liiga nina padjas uinuda, kreem võiks saada pool tunnikest rahus imenduda. Efekti säilitamiseks kreemita end igal teisel või kolmandal õhtul.

Ongi kõik, need olid minu nipid ja seni on need ka alati toiminud. On teil mingeid kavalaid võtteid, mis aitavad kogu protsessi lihtsamaks muuta?

Anna Elisabethi ilublogi koos rohkete kasulike moe- ja ilualaste nõuannete ja palju muuga leiad aadressilt www.annaelisabeth.net