Staaride juuksur Neil Moodie, kes on hoolitsenud ka Demi Moore`i ja Scarlett Johanssoni kiharate eest, õpetab Daily Mailis, et liiga sage ja liiga vänge šampooniga pesemine lõpeb igal juhul halvasti. Ja seda, et juuksed on ülepestud, näitavad mitmed märgid. Silmapaistvamad ülepestud juuste tunnused on need, et juuksed on väga kuivad, sest peanahk sügeleb ja kõõmab ehk on ära kuivanud, juuksed on kaotanud läike ning kohevuse. Kui märkad, et juukseotsad on harali ning murduvad, on ka see märk, et pesed pead liiga tihti.

“Liiga sage šampoonitamine kuivatab juukseid ja peanahka. Samuti kipuvad naised liiga palju šampooni kasutama,” selgitab ta. Kui tunned, et juuksed hakkavad mustaks minema, kasuta vahepeal kuivšampooni, mis rasu endasse imeb, kuid ei kuivata juukseid.

Märjad juuksed saavad kergemini kahjustada ning murduvad lihtsamini. Kindlasti ei tohi märgi juukseid kohe kammima või harjama hakata, samuti ei ole soovitav märgade juustega magama minna. Kui siiski armastad õhtul pead pesta, vali endale siidist padjapüür, mis on juustesõbralikum.

Palsamit valides jälgi, et see mitte ainult ei hoiaks juuste niiskustasakaalu, vaid lisaks niiskust veel juurdegi. Kindlasti peaksid palsamit kasutama igal pesukorral ja eriti siis, kui kavatsed juukseid harvemini pesema hakata.

Palsamist ei ole kasu, kui määrid selle juustesse ja pesed sekundi pärast maha. Palsam vajab aega, et imenduda ja juustele vajalikke aineid anda.

Moodie soovitab vähemalt korra nädalas juustele 20minutilist maski teha, mis ka väsinud ja tuhmunud juustele elujõu ja sära tagasi annab.