1. Retinoidid

Retinoidid on A-vitamiini sünteetilised vormid, mis on tõestanud küll oma suurepärast toimet akne, kortsude ja psoriaasi vastu, kuid kuivale nahale võivad nad tõsiselt liiga teha. Retinoidide kõrvalmõju ongi nahaärritus, mis võib niigi kuiva naha jaoks olla katastroof.

2. Bensoüülperoksiid

See aine on teine peamine nahaärrituse tekitaja. Kuigi nahaarstid soovitavad seda ainet sisaldavaid tooteid akne vastu võitlemiseks, võib kuiv nahk sellele hullusti reageerida: hakata kooruma ja sügelema ja muutuda punaselaiguliseks.

3. Alkohol

Mingil kujul alkoholi sisaldavad pea kõik hooldustooted, sest see aitab teistel ainetel paremini imenduda. Siiski leidub alkoholi palju rohkem vedelamates kreemides ja emulsioonides, nii et kui sul on kuiv nahk, tasub eelistada tihedama konsistentsiga kreeme, mille koostisosade hulgast puudub alkohol või on see märgitud alles koostisainete nimekirja lõppu.

4. Salitsüülhape

Kuigi salitsüülhape aitab hästi nahka pehmendada, sest tal on nahka koorivad omadused, tuleb kuiva naha puhul olla kogustega ettevaatlik ja konsulteerida nahaarstiga, kui palju on liiga palju.

5. Lõhna- ja säilitusained

Need on põhilised nahaallergiate tekitajad. Kui sul on kuiv nahk, võivad need su suure hoolega saavutatud terve välimusega naha kestendavaks ja sügelevaks muuta. Kuiva naha puhul on igaks juhuks alati soovitatav kasutada lõhna- ja säilitusainetevabasid tooteid.

Allikas: Women's Health