1. Sulfaatidest vabaks!
Kaks peamist põhjust, miks juuksed kontrolli võivad kaotada on õhuniiskus ja valed juuksehooldustooted. Kõige esimene samm on kasutada sulfaadivaba šampooni ja palsamit — sulfaadid koorivad juuksekarvalt naturaalsed õlid, mis juuksekutiikuleid niiskuse ja välismõjude eest kaitsevad.

2. Vali endale sobivad tooted

Professionaalid ütlevad, et kiireim tee siledate juusteni on siluvate toodete valimine vastavalt oma juuksetüübile.
Õhukesed juuksed: kerged juustessejäetavad ja siluvad palsamid
Normaalsed ja paksud juuksed: paar tilka seerumit
Karedad, paksud ja tihedalt lokkis juuksed: paksem juuksegeel

3. Hellita oma juukseid sügavhooldusega
Juuksemaskid niisutavad, parandavad ja siluvad kutiikuleid. Kui sa ei taha uhketele (ja kallitele) poemaskidele kulutada, siis tea, et tavaline naturaalne kookosõli teeb ära sama, kui isegi mitte parema töö. Tee niisutavat maski kord nädalas (õhematele juustele piisab ka korrast kahe nädala jooksul) ja hoia maski juustes umbes 20 minutit. Seejärel pese juukseid šampooniga ja loputa põhjalikult.

4. Väldi kuumust nii palju kui võimalik
Föönitamine on kiireim, kuid ühtlasi ka kahjulikeim viis oma juuksed kuivaks saada. See lõhub juuksekarva isegi siis, kui kasutad kuumakaitset — kurb paratamatus. Mida teha, et föönitamine juukseid liialt ei rikuks? Ära hoia fööni liiga lähedal, ära kasuta kõige tugevamat kuumust ja liiguta fööni reipalt ringi, nii et sa ei jää liiga pikaks ajaks üht ala kuumutama.

5. Ole ka kodust eemal nutikas
Mida teha, kui juuksed kaotavad kodust eemal viibides igasuguse kontrolli? Kui kannad kaasas kätekreemi, pigista sealt hernesuurune tera, lahjenda seda peopesas veega ja tõmba sõrmedega läbi juuste. See toimib kiire siluva ja pehmendava palsamina.

Allikas: redboomag.com