Naha pehmendamiseks
Valmista teekannu kolme tassi jagu ženženni teed ja lisa see vanniveele. Ženženn pehmendab, toniseerib ja puhastab nahka ning on tõhus vahend naha vananemise ennetamiseks.
Sega kolm tassi kaerahelbeid kahe tassi nisukliidega ja ¼ tassi aaloe vera geeliga. Seo segu marli sisse ja aseta see veejoa alla kuni vann täitub. Vannis olles masseeri marlikotikest üle kogu keha.
Lisa soojale vanniveele pakk želatiini ja lõdvestu vees 15 minutit.

Naha koorimiseks
Lisa vanniveele pakk piimapulbrit. Piimhape eemaldab surnud naharakud ja jätab naha pehmeks nagu beebil.

Mürkainete väljutamiseks

Aitamaks nahal mürkaineid väljutada lisa vanniveele umbes 230 grammi meresoola ja umbes pool kilo söögisoodat. Viibi vannis kuni vesi on jahtunud.

Mati ja sametise „portselanist” naha saladus
Sega omavahel pool tassi Epsomi soola (mõrusoola), kaks tassi mere- või lauasoola, pool tassi piimapulbrit ja pool teelusikatäit lavendli aroomiõli. Pane saadud segu pudelisse ja lase sellel nädal kuni 10 päeva seista. Lisa iga kord vannis käies ¼ tassi soolasegu oma vanniveele.
Vala tassitäis riisi kausi külma vee sisse ja hakka riisi segama kuni vesi läheb häguseks. Nõruta vesi välja ja lisa see oma vanniveele. Riisil on nahka puhastav, rahustav ja pehmendav toime. Samuti pidurdab riis melaniini tootmist, mistõttu püsib nahatoon riisivett regulaarselt kasutades hele ja matt.

Ergutav vann
Lisa soojale vanniveele ¼ tassi vaniljeekstrakti. See ergutab ja elustab kogu keha.
Pane peotäis männiokkaid marli sisse ja aseta veejoa alla kuni vann täitub.