Xenia Joost: hooaja hittideks on ülisuured mantlid ja pastelsed toonid

“Stiilseks kontorirõivaks on sügiseti ikka kostüümid. Moes on taas must värv ja Pariis. Pariisi disainerid on alati armastanud musta ja valge kombinatsiooni,” räägib Xenia. “Eesti kliimas on tervitatav ka sooja kostüümi mood. Näiteks lähevad kudumilaadsed pintsakud ja jakid hästi kokku nii seelikute, kleitide kui ka pükstega.”

Pidulike sündmustega sobib Xenia sõnul hästi eelmise sajandi 50ndate esiletõusmine sel hooajal: “Kujutlege end vaid Hitchcocki filmi naiseliku ja rõhutatud taljega naispeategelase rolli! Trendikad on nii kaharad kui ka pintselseelikud. Esikohal on ikka pastelsed toonid, kuid värvidest ei lähe must kunagi moest ning punane on jõuliselt tagasi tulnud.“ 

Xenia Joost on üks nimekatest disaineritest, kelle hooaja tähelepanekuid kuuleb ning soovitustest inspireeritud moeetendusi näeb 11. ja 12. oktoobril Viru Keskuse moesündmusel FIBIT.

Sügisene FIBIT üllatab veel piduliku avagalaga, kus esmakordselt näeb ühes etenduses kaasaegse Eesti moe paremikku — “Kaamos” näituse jaoks loodud üle 30 moedisaineri unikaalseid komplekte. Avagala otseülekannet saab jälgida ka Delfi avalehel. 

FIBITi päevased üritused on kõigile tasuta. Pidulik avagala on kutsetega kinnine üritus. 
Põnevaid sõnumeid uue hooaja sissejuhatuseks leiab veel sügistalvisest moeajakirjast.