* H&M asutati Erling Perssoni poolt aastal 1947 Rootsi väikelinnas nimega Västerås. Tänaseks on kauplusteketil ligikaudu 2900 poodi 51 turul. Täna juhib firmat Erlingi lapselaps Karl-Johan Persson.

* Esimene pood, mille nimil oli Hennes, tuli turule naisteriietega. 1962 aastal ostis Persson kalastus- ja jahitarvetega tegeleva poe Mauritz Widforss. Kaubavalikusse lisandusid meeste- ja lasteriided ning poe nimeks sai Hennes & Mauritz. Esimene pood väljaspool Rootsit avati 1964 Norras ja väljaspool Skandinaaviat 1976 Londonis.

* Esimene kauplus Eestis teeb uksed lahti Rocca al Mare keskuses 14.septembril. Järgmisena avatakse kauplused Kristiine keskuses ja Postimajas, kuid kuupäevad ei ole veel teada. Meiega samal ajal siseneb poekett ka Leedu ja Serbia turule. Lätis avati H&M juba eelmisel aastal.

* H&M Hennes & Mauritz AB`le kuulub kuus erinevat brändi: H&M, COS, Monki, Weekday, Cheap Monday and & Other Stories.

* Kollektsioonide valmimise eest hoolitsevad 160 H&M`i disainerit koos ning 100 mustridisainerit.

* H&M on teinud koostööd paljude maailmakuulsate disaineritega, et tippmood tarbijale veelgi lähemale tuua. Esimene suurem koostöö oli aastal 2004 Karl Lagerfeldiga, järgnesid Stella McCartney, Roberto Cavalli, Versace, Marimekko ja paljud teised. Sel aastal on koostööpartneriks prantsuse disainer Isabel Marant. Need kollektsioonid jõuavad vaid valitud kauplustesse.

* Igasse H&M`i kauplusesse paigaldatakse rõivakogumiskastid, kuhu sa saad ära viia rõivad, mida sa enam ei vaja. H&M taaskasutab neist nii palju kui võimalik — kasutuskõlblikud rõivad saadetakse abivajajatele, ülejäänud töödeldakse ümber. Vastutasuks saad sa kauplusest kinkekaardi, millega saad ühe uue eseme ostult 15% allahindlust.

* H&M teeb Rootsi olümpiakoondise rõivad Sotši taliolümpiaks ja paraolümpiaks, samuti Rio De Janeiro suveolümpiaks ja paraolümpiaks. Visandeid saad vaadata siit!

* H&M`il on lisaks riietele olemas ka kodutarvete ja kodutekstiili kollektsioon H&M Home, kuid paraku need Eestisse veel ei jõua.

* H&M`i kangastel on tootmise käigus keelatud kasutada üle 300 keemilise elemendi ja lisandi, mida mujal rõivatööstuses kasutatakse, et muuta rõivad võimalikult puhtaks ja loodus- ning inimsõbralikuks. Selle kontrollimiseks viiakse aastas läbi rohkem kui 30000 testi.

* H&M on suurim orgaanilise puuvilla kasutaja maailmas.

* H&M`il endal ei ole ühtegi tehast. Tooted ja teenused ostetakse sisse rohkem kui 800lt varustajalt nii Aasias kui Euroopas.

* Poes vahetub kaubavalik peaaegu iga päev, samuti vahetatakse asjade asukohta väga tihti. Esiteks seetõttu, et popimate kaupadega riiulid saavad kiiresti tühjaks ja teiseks ikka selleks, et ostja tervele poele iga kord tiiru peale teeks — ehk hakkab veel midagi meelepärast silma.

* Peasissekäigu esist ala nimetatakse A-areaks ja see on terve poe kõige tähtsam müügipunkt. Seal esitletakse alati kõige värskemaid trende ning väljapanekut korrastatakse iga päev. A-areal vahetuvad riided ja aksessuaarid igal nädalal.

* Roheline silt toodetel tähistab seda, et toode on kas täielikult või suuremalt jaolt valmistatud kas orgaanilisest või taaskasutatud toorainest. Millal kogu tootevalik loodussõbralikuks muutub,  peakontoris öelda ei osatud, kuid kinnitati, et suund on sinnapoole.