Õrnad pitsid, kullasära…

Aksessuaaride osas on selle aasta eriliseks moelemmikuks kuldsed, hõbedased ja erksavärvilised või läigete ja kaunistustega kingad,” kirjeldas Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes.

„Haldjalik lilleteema kandub edasi ka sukkadele, kottidele ja juustesse, kaunistades need õrnade kroonlehtede, pitside ja kullasäraga.

Lihtsa musta kleidi või range pükskostüümi juures võib mänglev aksessuaar lausa imet teha, samas sobib ka küllus küllusega sel hooajal imehästi.”

Monton soovitab lisaks lakknahast ja läikivatele satiinist kingadele ning käekottidele, pöörata tähelepanu käevõrudele, mis on suuremad ja säravamad kui kunagi varem. Seni eeskätt külma eest kaitsnud pikad nahkkindad on muutunud nii oluliseks stiilielemendiks, et neid ei saa käest võtta isegi peosaalis.

Luksus ja lihtsus

Rõivamoes annab tooni luksuslik lihtsus. Moes on endiselt must — nii pikk kui lühike.

„Ühelt poolt on mood range ja sirgjooneline — pükskostüüm või mõni muu mehelik detail, näiteks lips, kaabu või oxfordi tüüpi kingapaar. Samas kasvab romantika tähtsus ning suures soosingus on naiselike kurvide ja talje rõhutamine,” rääkis Kristina Herodes.

Lihtsa lõike juures on materjalid luksuslikud — läikiv siid, läbikumav šifoon, kuninglik samet, litrid, metalliläiked ja mustrid. Läiget jagub ka meestemoodi. Tähtsad on ka kuld ja hõbe, eeskätt mustaga kombineerituna.

Kleit on ja jääb

Montoni disaineri Janika Sootna hinnangul on naiste olulisimaks pidurõivaks kindlasti kleit.

Kleidimoes valitseb hollywoodilik glamuur, mille märksõnadeks on paljad õlad ja korsett, voogavad maani pikkuses kleidid ja seelikud, käharad põlvini kokteilikleidid ning litritest, narmastest ja sulgedest kaunistused.

Ka Janika Sootna rõhutab selle talve peorõivaste puhul romantikat, mis väljendub eest seosega pluusides, puhvvarrukates ja kergelt läbikumavas kangas.

Jõulupesu võib vabalt välja piiluda

Omaette aksessuaariks võib selle aasta jõulumoes pidada ka romantilist pesu.

„Tänast fantaasiarikast ja luksuslikult viimistletud pesumoodi vaadates on selge — see pesu ei ole loodud peitmiseks. Õlapaelad ja pitsilised ääred on disainitud nii, et neid oleks lausa kahju varju jätta,” jagab soovitusi Kistina Herodes.

Jõuludega armsalt sobival pesul on ohtralt kaunistusi — kivikesi, pitsi ja lopsakaid lehve. Värvidest on esindatud vanad tuttavad võrgutavad must ja punane ning pehmematest toonidest lilla, hall ja vanill.