Rõivamood

NAISTELE

Montoni naistekollektsiooni kevadhooaja soosik on sinine — olgu selleks siis meresinine või särav türkiis. Ilma teevad rikkalikud loodusest inspireeritud mustrid. Moekas naine kannab pintsakut kas hästi kitsaste või volditud 3/4 pikkuses pükstega. Hooaja uudispüksid on jeggingsid — õhemad liibuvad teksalõikelised püksid, mida Monton soovitab kanda koos avaramate jakkide, tuunikate ja kudumitega. Teksad on saanud inspiratsiooni 1920ndate postkaartidest ja fotodest — pükse ilmestavad tikandid ja pealetrükid.

Naiselik puusade rõhutamine on taas päevakorral. Comebacki on teinud klassikaline seeliku ja pluusi kombinatsioon, ent mood armastab endiselt ka kleiti. Trendikad kudumid on lõikelt lihtsad ja eredavärvilised, ülerõivad armastavad suuri kraesid, kortsutatud pindasid ja kergelt ümardatud õlajoont. Aksessuaaridest on kohutuslik kummidega lai elastne vöö, mida läheb tarvis õige moeka silueti saavutamiseks nii jakkide, kudumite, pluuside kui ka kleitide puhul. Moeteadlikud värskendavad oma välimust lisaks ka mütside, sallide, käekottide ja ehetega.

MEESTELE

Montoni meestekollektsiooni disainerid vaatavad tagasi 1950ndatesse ja rock´n rolli stiili. Hooaja moehitt on ruudud, mida leiab nii särkidelt, kudumitelt kui pükstelt-jakkidelt. Erksat kollast, rohelist, roosat ja sinist leiab kevade moelemmikult kudumilt. Moodne kardigan võib julgelt asendada jakki.

Meestepüksid on kas tõeliselt kitsad või vastupidi, üliavarad kahe voldiga. Teksad lähevad suisa superslimiks, millele lisavad veelgi omapära kergelt nihutatud küljeõmblused. Klassikalise sinise ja musta kõrvale on teksavärvina kerkinud helehall ja valge. Trendikas ülikond on läikega kangast ning ühenööbilise lühema pintsakuga. Ülerõivastest tasub tähelepanu pöörata klassikalisele kaherealisele tolmumantlile ning üherealisele pagunitega mantlile. Stiilne mees valib aksessuaaridest välja erksavärvilise või ruudumustriga salli, see on hooaja must have! Moeareenile on taas tõusnud vöökott, mis võlub oma praktilisusega.

Kingamood

ABC Kinga pakutav kevadkollektsioon hiilgab ülepakutud kaunistuste, põnevate materjalide ja kõrgete kontsadega.

Kevadise kingamoe lemmikvärv on naturaalne nude, millele sekundeerivad sinine, hall ja roosa. Värve on teisigi, aga kõik nad on justkui looritatud, andmaks neile õiget moekat tooni. Pigem tagasihoidlikele värvitoonidele lisavad efekti ülepakutud kaunistused — kevadistelt jalanõudelt leiab nii sitse-satse, narmaid, lilli kui neete. Kevad-suvel ei saa üle ega ümber ka kõrgetest glamuursetest kontsadest ja platvormtaldadest, mis on taas moelemmiku staatusesse tõusnud.

Materjalidest eelistab kingamood seemisnahka, seda pakutakse nii naturaalse- kui kunstnahana. Eriti moodsad on erinevatest materjalidest miksitud kingad — seemisnaha kõrval näiteks ussi või mõne teise roomaja muster.

Ka tänavusel kevad-suvel jätkub erinevate gladiaatorisandaalide võidukäik — igaüks saab vastavalt maitsele valida, kas kanda kontsata või kontsaga varianti. Sandaalide kõrval pakuvad jalale puhkust ka stiliseeritud purjekingad ning madalad baleriinad. Uhiuus trend on aga puukotad ja muu etnoteema, lisaks vintage stiilist inspireeritud biker boots ehk mootorratturi stiilis saapad.

Kevadised meigitrendid

I.L.U. meigiekspertide sõnul on kevadise meigi märksõnadeks naturaalsus, puhtus, veatu jumega värske ja särav nägu. Enamikel meigibrändidel domineerivad selle kevade meigipalettides just õrnad pastelsed, beežid ja roosad toonid. Trendikad põseruužid on läbikumavad ja jätavad naha õrnalt särama. Kahvatule näole annavad jumet virsikutoonid ning sära- ja päikesepuudrid.

Õrnale ja läbikumavale näomeigile sekundeerivad julged ja värvilised toonid laugudel. Silmameigis leiab palju lillat ja tumeroosat, samuti huvitavaid rohekaid ja siniseid toone, mis valitsevad ka selle kevade rõivamoodi. Huultel tasub eelistada julget punast või erkroosat. Kevadmeigis kehtib põhimõte — mida rohkem, seda uhkem!

Lisaks Eestis juba tuntud rahvusvahelistele meigibrändidele (Chanel, Clinique, Estèe Lauder, Dior, L’Oreal, jt) tasub kindlasti uudistada eksklusiivselt I.L.U. kauplustes müüdava Too Faced meigikollektsiooni. Tegemist on populaarse USA kaubamärgiga, mida kasutavad üle maalima tuntud Hollywoodi staarid.