Sügispalett on pigem minimalistlik kui külluslik. Hallikad, lillakad ja metallikud varieeruvad kõikvõimalikes varjundites, üldilmele lisab sügavmõttelisust sinakas, punakas ja tumepruun retušš. Puuviljavaagnal domineerib tume ploom ja karahvinis hingab hea aastakäigu punane vein.

Muide, sellesügisene nägemus pidulikkusest on kortsuseelik ja mummupluus, metal bleiser ning mummusall metal otstega.

Taas kompavad teineteise piire must ja valge. Yin flirdib yang’iga ja naiselik veetlus võimendub läbi mehelike detailide — moodsa amatsooni paraadmundrilt puuduvad vaid pagunid. Siinkohal on kohane meenutada, et Hermese ja Aphrodite mõlemasooline poeg oli antiikmaailmas üks ilu ideaale. Kuna edevus, varjatud või väljakutsuv, ei ole maailmast kuhugi kadunud, siis on sel sügisel luubi all aristokraatlik elegants: žaboo ja žakard, rüüs ja ampiir, reglaan ja plissee, kodee ja buklee, lampass, volang ja sleif… Kui loetelu ei suutnud veenda, siis lisatagu siia traageldatud tikandid ja pitskaelused, sätendavad lyrex niidid ning peale õmmeldud sametpaelad ja siidiribad. Sügismoe filigraanse ehistöö ja töötluse üle ei tohiks nuriseda ei viktoriaanlik liiderdaja ega keiserliku perekonna isiklik guvernant.

Sügise verevaesust vähendavad vähesed erandid rohelise ja oranži näol; vananaistesuvises päikesepaistes võib heiastuda puhast punastki. Rasvane ruut, kuldne fooliumtrükk ning otse pükstele ja villapindadele prinditud roosid väljendavad väljakutset mitte ainult sügiskaamosele, vaid tervele maailmale. Fingermotiivi vananenud klišeedele näitavad ka kortsunud, kulunud, karvased, tupsulised ja narmendavad materjalid, mis juba vabrikus on hoole ja armastusega vanutatud, uhutud, pestud, pleegitatud ja mida kõike veel. VÄGA in. Hooletult seotud-punutud-sõlmitud vööd, rihmad, rätid, paelad, litrid, lipsud, träpsud, tupsud ja muud satsid ei tee küllale liiga.

Mütsid ja sallid, kudumid ja pontšod, voodriga püksid ja jakid ning vateeritud kasukad hoiavad külma eemal. Materjalid on seejuures eksklusiivsed: väga soojad, mõnusalt soojad või lihtsalt mõnusad: meriino, mohäär ja šenill; velvet ja tviid; samet, taft ja siid; viskoos ja polüamiid… Nimekiri ei ole lõplik.

Lühidalt — moesaak ootab salvedes ja see on rikkalik kuivale suvele vaatamata.