Intelligente huligaan

Britta Laumetsa sõnul on sel sügisel naistemoes olulisel kohal julgus katsetada ja lisada igapäevasele rõivastusele veidi hulljulgeid ning ootamatuid kombinatsioone — igas naises peaks olema killuke intelligentset huligaani. Kaasaegne naine hindab klassikat ja mugavust, aga julgeb kombineerida erinevaid trendisuundi ja seejuures siiski elegantseks jääda.

Kaubamaja sügisene moešõu

Üheks oluliseks trendiks on klassika ja sportliku stiili kooslus — kostüümi juurde võib julgelt jalga pista näiteks jooksutossud. Sulejope, nokamütsid ja teised sportlikumad esemed sobituvad nüüd ideaalselt igapäevase kontoririietusega.

Külmemate ilmade saabumisega ei saa kuidagi mööda minna kihilisest rõivastumisest ning muidugi ka suurtest, lohvakatest ja soojadest kudumitest — trend, mis on tingitud meie jahedast kliimast. Aksessuaaridena sobivad rõivaid kaunistama karusnahast lisandid.

Kaubamaja sügisene moešõu
Kaubamaja sügisene moešõu

Julgematele moejüngritele soovitab Britta efektseid värvimänge — kogu komplekt võiks olla ühes toonis. Nagu igal sügisel leiab ka nüüd moekollektsioonidest palju lillasid toone, uueks mustaks on tumesinine, trendikateks aktsentvärvideks aga punane ja erksinine ning pastelsed toonid. Alati on moes musta-valge kombinatsioonid.

Kaubamaja sügisene moešõu

Veelgi trenditeadlikumad leiavad oma garderoobi värskendamiseks inspiratsiooni aga meestemoest — kaabud, laiad viigipüksid, pintsakud ja kaelarätid ning meestekingad on naistemoes väga in.

Kaubamaja sügisene moešõu

Kihiline ja tume meestemood

Meestemood on traditsiooniselt rahulikum ning väga hulljulgeid rõivakatsetusi ei eelda, kinnitab Piret Vapajeva. Ka siin on domineerimas kihiline rõivastumine ning suurest, jämedast lõngast kootud mustrilised soojad kampsunid. Ilmast tingituna soosib trend parkasid ja jopesid, millele on lisatud nahast või karusnahast detaile.

Must on alati moes ja ka sel hooajal on ta meestemoes tähtsaima positsiooni hõivanud. Mustale lisaks soovitab stilist valida veinipunase ja marjapunase toone.

Kaubamaja sügisene moešõu

Piret soovitab meestel kanda pintsakuid, mida võib kombineerida nii sportlikumate pükste või viigipükstega.

10. ja 11. oktoobril oodatakse nii lapsi kui nende vanemaid Tartu Kaubamaja keskusesse Moekuulutaja üritusele — uudistada saab värskeid moetrende nii väikestele kui ka suurtele, lisaks loob maagilist meeleolu Eesti tuntuim trikimeister Jürgen Veber.

6.-12. oktoobrini on Tartu Kaubamaja keskuse III korrusel avatud ka pop-up kauplus, mille valikus on värsked kodumaised rõiva-ja aksessuaarikollektsioonid nii väikestele kui suurtele.

Modellide juuksed sätib Wella Professionals ja meigi eest vastutab Max Factor. Moeetendused lavastab Krõõt Kiviste (Shaté).