Kuid ajast, mil tagasihoidlik pontšo tegi läbi hipiliku uuestisünni, kadus keep oma tagasihoidlikumas ja klassikalisemas vormis tänavapildilt. Kuni tänaseni.

Keep on tagasi ühe peamise talvetrendina, olles tõeliste fashionistade kindel stiilielement number üks.

Jaeger. Talv 2010/New Yorgi tänavapilt

KEEBID

Laiemalt vaadates on keep ükskõik milline välisrõivas, mis avaneb eest ja millel pole varrukaid — tavaliselt on sel lihtsalt avad käte jaoks. Keebid võivad olla ringikujulise disainiga, aga ka sirgelt nelinurksed.

J. Crew Talv 2010

KEEP-MANTEL

Keep-mantel on tavalisest keebist pikem, ulatudes tüüpiliselt sääremarja keskpaigani, kuid võib ulatuda ka pahkluuni. Selline keebitüüp on varrukateta; pigem mähitakse see ümber suure ja mõnusa sallina, mis on suurepärane ja ülistiilne külmakaitse.

SALLID JA KRAED

Tavaliselt lohakalt sätitud või õlgade ümber mässitud. Enamasti lisatakse sall või krae õhturiietusele elegantsi lisamiseks. Traditsiooniliselt on sellised sallid-kraed luksuslikust kangast nagu siid, brokaat, karusnahk.

Luella. Talv 2010

PONTŠOD

Pontšo on enamasti peaavausega ruudukujuline kangatükk.

Marc Jacobs. Talv 2010

ERINEVAD STIILID

Elegantne — ammutab inspiratsiooni 1920ndate vabamast kookonstiilist, viie- ja kuuekümnendate ümaramate vormidega keepidest ning kraedest. Mitte miski ei ületa sellist klassikalist elegantsi, millest õhkab üks vintage-stiilis keep.

Donna Karan Talv 2010 / Valentino. Talv 2010

Gooti — gootiliku hõnguga rock-tšiki stiil: mustad ja nahksed keebid.

Guy Laroche. Talv 2010 / Yigal Azrouel. Talv 2010

Sel hooajal on keepide puhul põhirõhk asetunud luksuslikule kangale ning modernsetele detailidele (krooked, karvased lisandid, nööbid). Moepildis varieeruvad erinevad lõiked ja pikkused: jaki-stiilis keebid, mis on rohkem pontšolikumad ja pikemad, või militaarsete mõjutustega keebilised.

Neutraalsed toonid on traditsioonilised ja alati moes, kuid vapustava väljanägemise tagavad ka hall, madrusesinine ja oliiviroheline toon.

Julgemale trendijüngrile on keep parim rõivastuselement, millega end kaunistada ja samal ajal sellest lõbu tunda. Ja kuna keep on nii suur ja lohvakas, mahutab see enda alla mitmeid kampsuneid ning isegi väikese jope, et krõbeda pakase eest sooja hoida.