Viimase leiutamise au omistatakse Catherine de Médicile, kelle õukonnadaamid pidid 1550tel riietuma korsetti, et vastata majesteedi arusaamisele naiseilust. Naise välja mõeldud riietusese sobis hästi kokku meeste fantaasiaga ja surus naised vaalaluudest ja terasvarbadest piinarüüdesse.

Siis aga saabus päev, mil kaunis New Yorgi seltskonnadaam Mary Phelps Jacob avastas, et tema ilus uus peokleit ei sobi kuidagi vaalaluust korseti peale. Noore andeka inimesena sidus ta kokku kaks siidsalli ja roosa paela ning sai rinnahoidja, mis sobis suurepäraselt ta uue kleidiga ning tekitas elevust noorte seltskonnadaamide hulgas. Nõudlus lahtise seljaga rinnahoidja järele paisus nii suureks, et ta patenteeris oma leiutise 1914. aastal. Ja kui Ühendriikide sõjatööstus Esimese maailmasõja ajal korsettide tootmise keelas, et säästa metalli rinde tarvis, saavutas rinnahoidja korseti üle lõpliku võidu.

Aja möödudes hakati tootma rinnahoidjaid erinevatele suurustele ja sellest arenes välja tulus tööstusharu. Kui välja arvata väike tagasilöök 1960tel, mil naised kergemeelsushoos rinnahoidjad põletasid, on rinnahoidja olnud üks väheseid püsivaid asju selles kiiresti muutuvas maailmas, vähemalt "tsiviliseerutud" läänemaailmas. Isegi internet kubiseb imelist aluspesu tõotavatest aadressidest ning Victoria's Secret. on üks enim külastatavatest võrgulehekülgedest.

Ferre

Calvin Klein oma tuntud headuses pakub möödapääsmatut musta ja valget. Lihtne puuvillane komplekt kolmnurksest rinnahoidjast ja püksikutest ning märksa julgem minivariant tugitraatide ja kitsaste õlapaeltega rinnahoidjaga, mille eest prl. Jacob oleks kahtlemata pool elu andnud.

Suhteliselt uus Costume National pakub sarnast aluspesuvalikut. Novaatorlik moemaja on kasutanud ka aluspesu juures samu võtteid mis rõivaste juures: tavatud lõiked, materjalid ja detailid. Tulemuseks on suurepärane kollektsioon rinnahoidjaid ja aluspükse puuvilltrikotaazhist, venivast siidðifoonist või tüllist, mida täiendab kas käsitööna tehtud kinnis või läbipaistev elastikpael. Ka värvid on lihtsad ja moodsad: hall, valge, punane, ihukarva ja must.

Moodsa meistrikäega Alessandro Dell'Acqua aluspesukollektsioon sisaldab kauneid nailonist õmblusteta rinnahoidjaid, mis muudavad vaalaluud tõepoolest kaugeks minevikuks. Ja nende esemete juures on kasutatud mikrokiudu, venivat tülli, satiinkinniseid ning lükrat, mis on saadaval taevasinise, punase, ihuvärvi, halli, piimakarva ja mustana.

Uus trend on nähtamatus, mis peab tagama selle, et ükski õmblus ei rikuks valitud kostüümi, olgu see nii liibuv kui tahes. Gucci on võtnud kasutusele elastse puuvilla - puhtas valges toonis mustast sametist äärisega.

Ka Wolford on liitunud nähtamatute õmbluste trendiga oma uues Culture aluspesuseerias. Wolford ei luba mitte ainult nähtamatust, vaid ka tuge ja rindade tõstmist. Velvet seeria on valmistatud pehmest siidjast matist materjalist, mille tugiefekti annavad tugitraadid ja mille eemaldatavaid õlapaelu on võimalik mitmeti sättida. Püksid vormivad istmikku ja puusi, meenutades sellega veidi vanaaegseid korsette, aga moodne tehnika on teinud sellised riideesemed mugavaks.