· modernne, lihtne disain
· mugav ja praktiline
· vastanditerohke
· sirge ja lihtne siluett
· ümarad ja pehmed vormid
· õhukesed matid kangad
· karvased ja kohevad materjalid
· karbilaadne ja avar joon
· palli meenutavad seelikud
· napid ja liibuvad topid
· maksipikkus
· üle põlve ulatuv hõlmapikkus
· flanell ja vilt
· vill, kashmiir, albakka, siid ja mohäär
· töödeldud kangapinnad
· halli erinevad toonid
· metalli erinevad varjundid
· valge
· pidulikel rõivastel julged ja erksad värvid


Moesuunad võib jagada neljaks teemaks:

METROPOL

Sirge karbikujuline siluett, mille läbilõiked, tepingud ja kaunistused on sirgjoonelised.
Stiil on modernselt elegantne, kuid kindlasti mitte klassikaline. Lihtsad nööpideta või siis salakinnisega jakid ja mantlid. Rõivastel on valdavalt kas püstkrae või see puudub üldse. Sirgelõikelised lukkudega vestid, pihik- ja põllseelikud. Paatkrae, sügav V-kaelus,lõhik rõiva ühel küljel, raglaanvarrukad.Seelik on kergelt A-lõikeline, täispikk või põlveni ulatuv. Plisseer ja volt on soosingus.
Hall on selle stiili tähtsaim värv. Uudsed on erinevad halli ja sinise kombinatsioonid.
Materjalidest kasutatakse palju paksu, jäika ning sooja ja karvast kangast (ka siserõivastuses). Samas on populaarsed nö kuivad (rabedad) õhukesed materjalid, jersey ja keedetud vill. Flanell ja flanelli meenutavad kangad on hooaja tingimusteta lemmikud. Erinevad viltjad materjalid, läbitepitud mahulised kangad ning kõikvõimalikud tikandid ja tepingud. Jätkuvalt nõutakse rõivalt mugavust ja venivust.

Strendesse

Kaitsev,kohev ja pehme.Vorm muutub ümaramaks ja rõivas avaramaks. Nendesse riietesse on kerge sisse pugeda ja end mugavalt tunda. Valge on hooaja magusam värvitoon. Valge erinevaid varjundeid sobitatakse omavahel, aga ka pisut praktilisema halli ja muude neutraaltoonidega. Stiili märksõnadeks võiksid olla lopsakus ja mitmekihilisus. Materjalidena kasutatakse palju vateeritud, läbitepitud pehmeid kangaid, mis on ülikerged. Palju on pikki, kera meenutavaid seelikuid, avaraid jakke, lohvakaid kudumeid ning keepe ja pontshosid. Olulised on detailid: pingutusnöörid alläärtes ja külgedel, laiad polokaelused ja kapuutsid.
Kui värvilt on see stiil monokromne, siis kangaste pind on kõike muud kui igav. Need reljeefsed, kortsutatud või paberit meenutavad. Palju karvaseid kangaid, karusnahka ja fleece´I erinevalt töödelduna ja omavahel kombineerituna. Kahepoolseid kangaid, kahe- ja kolmekihilisi materjale, vilti ja kunstkiudkangaid, mille servad paljudel juhtudel rõivastel viimistlemata jäetakse.
Kudumid, kudumid, kudumid!!!!!!!
Need võivad olla sportlikud vestid, õhukesed kihilised komplektid või ülisuured ja mugavad pusad, valmistatud kvaliteetsetest lõngdest (kashmiirist, mohäärist, angoorast või alpakast).

McQeen

Sügis-talve elavaim ja rõõmsaim teema on inspireeritud peruu, tiibeti ja briti rahvusmustritest. Soojad kirevavärvilised riided meenutavad (või on) käsitööd ning on valmistatud looduslikust materjalist: tweedist, viillast, nahast ja karusnahast ning kangastest, mis meenutavad seemisnahka. Sageli on rõivaste ääred narmalised "käristatud" või narmalised "käristatud" või suurte pistetega palistatud. Teemale on omased mitmesugused pehmed ja vormitud jakid, aga ka keebid ja suured karvased kampsunid, kootud mütsid ja sallid. Paljud detailid on laenatud kaitse- ja vormirõivastusest: kapuutsid, mahukad taskud ja kinnistena lukud.
Kangaste iseloomustamisel tuleb kasutada sõnu "vastupidav", "ilmastikukindel" ja "praktiline". See on saavutatud loduslike materjalide erinevate töötluste abil 8näiteks villane või puuvillane plastikuga töödeldud niiskuskindel kangas).
Värvid on soojad rohelise ja punase toonid, pruunid või hallid. Aktsendina mõjub hästi punane ja roostekarva oraanzh.

Galliano

Aastatuhande vahetuse lähenedes on õhus tunda pidulikkust. Elemendid, mis on alati ja ainult pidulike rõivastega seotud, on nüüd võimust võtnud ka päevarõivastuses. Läiget, sädelust ja luksust on nii tweedis, flanellis kui siidis.
Kasutatakse palju ornamentmustreid.
Lilltikandid nii tugevatel paksudel materjalidel, kui siidil.

Seda teemat iseloomustavad pikad seelikud, laiasäärelised püksid, pikad jakid ja kleidid. Hooaja pidulikus rõivastuses on gootistiili hõngu. Alt laienevad ja kihilised seelikud, korsetid, avarad dekolteed, paljad õlad ja seljad.

Materjalidena kasutatakse mitmesuguseid , tafti, sametit ja ilupaelu, pärleid ja litreid.
Värvid on tumedad või erklillad ja -punased, sinakasrohelised või hõbehallid.

Valentino