Milline teie kehatüüp ka ei oleks, kandke riideid, mis rõhutavad teie paremaid külgi, et mitte nii ideaalsed kehaosad varju jääksid. Pidage aga meeles: ärge varjamistööd liialt agaralt tehke, see torkab silma.

Liiga kõhn

Tuhanded mehed ja naised kadestavad kõhnemaid sookaaslasi, kes võivad ajada kamaluga sisse rämpstoitu, ilma et nad võtaksid grammigi juurde. Inimesed kipuvad aga unustama, et olla liiga kõhn vaatab end sama kriitiliselt peeglist kui ülekaaluline.

Et rõivad kauplustes enamasti ikka harju keskmise järgi tehtud on, võib raskeks kujuneda uute riiete leidmine. Mõned juhtnöörid aha siiski, millest peaks lähtuma, soovides veidi silma petta. Riietuge hästi, tundke end neis mugavalt ja enesekindlalt.

· Et näidata ülakeha kogukamana, kandke pintsakute ja sportlike jakkide all väikeseid õlakuid.

· Särgid ei tohiks olla liibuvad.

· Olenemata sellest, kas te eelistate ühe- või kaherealisi pintsakuid, kandke hoolt selle eest, et need istuksid korralikult ning oleksid parajad. Suurem number ei tee teid suuremaks, pigem vastupidi- võite mõjuda pisikese poisina, kes isa riidekapis puistamas käinud on.

· Peaksite kandma pintsakuid, mis ulatuvad napilt üle istmiku. Lühem jakk toob välja kõhna vöökoha.

· Püksid peaksid olema klassikalise lõikega ja lihtsad. Ärge kartke kanda erinevate mustrite ja triipudega pükse, need muudavad teid optiliselt suuremaks. Samuti on soovitav valida külmal perioodil pükste materjaliks mõni paksem materjal, näiteks velvet.

· Kandke hoolt selle eest, et teie püksid langeksid vabalt ning kataksid kingad. Pahkluud ja sokid ei tohi mingil juhul välja paista.

· Katsuge kanda kõrge kraega sviitreid ja paksemaid kudumeid. Avatud ja V-kaelused rõhutavad kaela ja kõhna nägu.

Liiga täidlane

· Riided peavad istuma ideaalselt. Laiad riided teevad teid veel suuremaks, liiga kitsad riided aga toovad välja kõik voldid, mida te ilmselt eksponeerida ei taha.

· Vältige pehme õlaga pintsakuid ja jakke. Need viivad tähelepanu teie vöökohale.

· Ideaalne pintsak istub vöökohalt hästi ja katab istmiku.

· Vertikaalsed triibud ja mustrid aitavad näidata teid pikema ja kõhnemana.

· Kandke pükse, mis istuvad puusadel. Ärge laske aga neil nii madalale vajuda, et kõht üle värvli ripuks. Teie taljejoon näib siis madalamal olevat ja keha proportsioonid lähevad sootuks paigast- keha mõjub jalgadega võrreldes liiga pikaks.

· Võiksite kanda püksirihma asemel trakse, see tõmbab tähelepanu teie vöökohalt mujale.

· Võtke ebavajalikud asjad taskust välja; liiga täis topitud taskud tõmbavad samuti tähelepanu teie vöökohale.

· V-kaelus on suurepärane võimalus peita topeltlõuga, kuna ta suunab tähelepanu teie kaelalt eemale rinnale ning “venitab” nägu pikemaks.

Liiga pikk

Lühikese, siis ei ole platvormkingad tingimata parimaks lahenduseks. Inimene, kes muidu võibolla poleksgi teie pikkusest numbrit teinud, teeb teie enesehinnangust kiireid järeldusi, kui näeb teid koturnidel ukerdavat. Selle asemel et õppida kõrgetel kontsadel käima, pange kõrva taha mõningad nõuanded:

· Jakkide/ pintsakute, särkide ja pükste juures tasuks vältida mustreid, kuna see lõhub rõiva vertikaalse joone, mis näitab teid pikemana.

· Igasugused vertikaalsed jooned ülikondadel, särkidel, pükstel ja sviitritel mõjuvad hästi. Need venitavad teid optiliselt.

· Kui kannate ühes toonis pükse ja jakke, näitate keha pikemana. Näiteks kui kannate siniseid teksaseid, näitab sinine särk selle juures teid pikemana.

· Pintsakud ja bleiserid peaksid ulatuma istmiku alla.

· Rohkem kui kolme nööbiga kampsuneid ei soovita, need on mõeldud pikematele meestele ning näitavad teid lühemana.

· Ärge kandke pükse liiga kõrgel, kergelt puusal istuvad püksid on parimad.

· Vältige punnitavaid taskuid ning halvasti istuvaid pükse. Nad teevad teid töntsakaks.

· Püksid peavad kandma kinga ülaosa, nii et sokid ei paista.

· V-kaelusega särgid näitavad teie rindkeret pikemana.

· triiksärgid peaksid olema parajad, mitte liiga liibuvad ega ka ülilaiad.

Liiga pikk

· Ülaosa peab istuma hästi nii rinnust kui õlgadest.

· Vältige liialt lohvakaid riideid, lotendav rõivas on ebameeldivalt lohakas.

· Kandke vööga pükse, mis istuvad täpselt talje joonel.

· Eelistage horisontaalseid jooni ja volte, mis näitavad teie keha kopsakamana. Vältige vertikaalseid jooni, need lisavad teile veelgi pikkust.

· Pükste alt välkuvad sokid tekitavad mulje, et kasvate isa hetkega pikemaks ja varsti piisab vaid oodata, et teid shortsides silmata.

· Et mitte näha välja kui pulgakomm, vältige suurte õlakutega pintsakuid.

Loodetavasti aitavad need näpunäited parandada teie välimust ja, mis kõige olulisem, enesetunnet. Ja kui te märkate enda juures erinevust, võibolla hakkate ka moest rohkem lugu pidama.

Loe lisaks siit