“Moeloojad on oma pilgu inspiratsiooni saamiseks taas kord pööranud maale,” lausus Tallinna Kaubamaja ASi loovjuht Kristina Herodes. “Selle hooaja mood võlub eriliselt just oma loomulikkuse ja armsusega.”

“Rahulikud värvid ja külmunud lillemustrid, keha järgiv või siis siidiselt lendlev siluett lubavad kandjal mõjuda soojalt ja enesekindlalt. Ümarad vormid toovad ka dramaatilistesse suundadesse romantikat.“

Sügisel ole SILMAVAATAV

„I.L.U. on maailma moelavadelt välja noppinud kõige uuemad ideed,“ sõnas TKM Beauty OÜ juhatuse esimees Lea Endrikson. „Sügis toob areenile nõiduslikult veetleva naise, kelle sügavatesse silmadesse võib ennast unustada. Silmad ja kulmud on jumestuse fookuses, täienduseks mineraalne matt alabasterjume. Ideid on leitud ka loodusest, 70ndatest ja 30ndatest aastatest.”

“Kindlasti võiks katsetada suitsusilma ja dramaatilist lainerijoont — igas naises on peidus saatuslik kaunitar, tõeline iludus, just nüüd on paras aeg temaga tutvust teha.“

Sügisel ole ROMANTILINE

Sügisese rõivamoe peamine suund on romantiline ja luksuslikest kangastest. Kristina Herodese sõnul meenutab naistemood oma hõbehallide toonide ja kerge kihilisusega lumekuninganna lossi. „Vormil on siin mängida oluline roll — talje on kõrge, õlajoon ümar, varrukad fantaasiarikkad ning kaelused lopsakad.

Talvekülm on inspireerinud looma meie kliimas praktilisi sooje esemeid. Vööga kardiganid, pontšod, folgimustrites kampsunid ja imekauneid maastikke kujutavad õhulised kangad võtavad kandja õrnalt kaissu,” lausus Kristina Herodes.

Sügisel ole ULAKAS

Meestemoes on sel sügisel kangelasteks vaba hingega kunstnikud ja boheemlased. “Kokku on saavad asjalik härrasmees ning pisut nohiklik tudeng. Šikki klassikat võiks elavdada väikeste ulakustega, näiteks sobitada neutraaltoonis pintsaku juurde värvika lipsu või vesti. Kindlasti peaks sel aastal meeste garderoobi kuuluma soliidne mantel ning boheemlaslikult suur sall,” sõnas Kristina Herodes.

Sügisel ole VÕRGUTAV

Olulise teemana toob sügis moodi ka nõidusliku musta, šikilt agressiivsed mehed ja võluva femme fatale. Naisekeha kurvid tuuakse võimendatult esile. Keha järgiv siluett muudab sihvakaks ja enesekindlaks, teravad detailid lisavad maskuliinset nurgelisust. Domineerivat musta täiendavad punane, šokiroosa, lilla ja kontrastsed ruudumustrid.

“Süngele gammale ja dramaatilisele siluetile vaatamata on üldmeeleolu pigem võrgutav kui vallutav,” lausus Kristina Herodes. “Läiked, pitsid, satiin ja samet — ka üleni must rõivas võib olla vaheldusrikas ja ahvatlev. Pisike punane kleit naistele ning punane päevasärk meestele toovad sügisesse võimukat võlu. Teema lemmikuks on šikk ja seksikas smoking nii meestele kui naistele.“

Sügisel ole MAALÄHEDANE

„Õhulise romantika ja saatusliku sarmi kõrval eristub sügismoes ka vallatu ja värviline tahk,“ kirjeldas jätkuvaid 70ndaid Kristina Herodes. „Selle teema kandjad on need originaalsed „vikerkaaresõdalased“, kes julgevad ka pimedal ajal pilke püüda.

Tooni annavad maaelu meeleolud, ruudud, multivärvid ja mustrid. Stilistika on külluslik — rikkalik mood puistatakse üle ehete ja efektsete aksessuaaridega. Aeg on kapist välja kaevata kõik rahvuslikes mustrites rõivad ning need vabameelse look-iga kokku sobitada.“

Aksessuaaride valik otsustab, kas mõjute stiilikuninga või halli hiirekesena — kusjuures mood ei keela kumbagi suhtumist. On rahulikke vorme, musta-halli ning teisalt läikivat krokodillinahka, uhkeid kõrgeid kontsi ja kaunistusi.

Naiste jalanõudes on tunda ajaloo hõngu — sügise hitiks on kurvika kontsaga kingad ning kõrge säärega saapad. Meestemoes teevad ilma pikendatud kinganinad ning robustsed töömehesaapad. Õlale võib endiselt riputada suure, mahuka kandekoti või võtta kätte ebapraktilise, kuid superšiki käsitasku.

Peakate on kirsiks tordil — nii meeste- kui naistemoe lemmikuks on elegantsed kaabud ja boheemlikud kootud mütsid.