Paraku ei näe neil lehekülgedel 2001. kevade Trendiaabitsat, seda raamatut on sama võimatu kirjutada, kui ignorantide suhtes trendipolitseid kasutada.

Näete tipp-disainerite uusimat moeloomingut
, mis on minu kui toimetaja poolt, subjektiivselt peatükkideks jagatud. Keegi teine võib seda hoopis teistmoodi teha ja ometi on üsna tõenäoliselt mõlemal omal moel õigus.


Põhiliteks märksõnadeks võiks vast pidada
laenamist, miksimist
ja seda, et
kõiki moodsaid asju on kusagil nähtud.
Mingil teisel
, mingis teises
ja teistsuguste inimeste seljas. Uusi asju ei ole. Tipp-disainerid mängivad andunult vanade klotsidega ja nad suudavad neist ikka veel uudseid asju kokku panna.
Millal piir ette tuleb?






Alexander McQueen





Koolitüdrukud.Koolitüdrukud on ilusad ja nostalgilised. Millisest möödunud sajandi aastakümnest nad pärinevad, oleneb vaid nende looja sünniaastast. Koolitüdrute seltskonnast võib leida nii 60-ndate nukukesi, kui 80-ndatest tuttavaid pungiplikasid. Nad kannavad kõike, mis mahub ontliku plisseerseeliku ja pooliku teksa-tagi vahele.





Giorgio Armani





Ehi ennast võõraste sulgedega! See lause näib hetkel kõlavat kui käsk. Selles mängus lähevad sulgedega ühte patta ka kõikvõimalikud narmad, kummalised kangakihid ja muud silmapetted.







Bottega Veneta





Vastuolulised sõnumid on võlusõnad , mis kõigist laenatud või varastatud algosakestest uue sajandi trendi kokku panevad. Vastuvaidlemine on IN, eelkõige tuleb vaielda iseendaga, teha seda lolli järjekindlusega igal pool ja kogu aeg. Mida segasem, seda huvitavam ja isikupärasem. Kui panna selga midagi täiesti absurdset, siis võibki mõni naiivitar õnge minna ja uskuma jääda, et uus mood on leiutatud.