Kui Kärt Anvelt uuris, kas perekonna tänavused jõulud näevad traditsiooniliselt ette kogunemist esimesel jõulupühal Häädemeestel ja öö läbi ahjus küpsetatud kapsaste söömist, vastas ta pärast väikest pausi veekalkvel silmadega: "Nende kapsaste kokk, ma arvan, võib-olla sel aastal veel neid kapsaid ei tee. Aga sööb kindlasti."

Peaminister pidas silmas pikka aega raske haigusega võidelnud isa Rein Ratast, kel töövõimetuse tõttu hiljuti peatati kuni märtsini ka riigikogu liikme volitused.

Perekondlikud traditsioonid on Ratase suguvõsas au sees, sealhulgas ka metsast jõulude eel kuuse toomine.

"See on olnud kuidagi mu isalt saadud, et oleme alati käinud suguvõsaga metsas kuuske toomas. Tänapäeval, tuleb tunnustada, on olemas tarkades telefonides sellised äpid, et vajutad nupule ja ütled, kas tahad poolemeetrist või kahemeetrist kuuske, ja võid selle siis riigimetsast maha saagida."

Intervjuu on esimene neljast Eesti Päevalehe ajakirjaniku Kärt Anvelti tänavusest aastalõpusaatest Delfi TV-s, mis ilmuvad detsembrikuu jooksul Delfi ja Delfi TV avalehel ning aadressil delfi.ee/aastalõpp. Samast võib leida ka Kärt Anvelti mullused aastalõpuintervjuud.