1. Ärge pange terve perega ühesuguseid riideid selga, lihtsalt valige ühtne stiil

Valige välja riiete n-ö pidulikkuse aste ja peamine värvigamma ning siit edasi mängige lõigete, mustrite ja materjalidega. Kõikidele pereliikmetele täpselt samast riidest õmmeldud kostüüm selga toppida on fantaasiavaene ja veidi ka maitsetu valik. Imelikult mõjuvad ka sellised kooslused, kui näiteks isal on seljas ülikond ja pojal dressipüksid.

2. Hoidu suurtest logodest ja mustritest riietel

Mida sa tahad, et kaardi saajad kõigepealt märkaks? Ilmselt ikka inimesi, mitte suurt firmalogo. Väga jõulised mustrid ja pildid tõmbavad samuti tähelepanu inimeste nägudelt ära.

3. Ära kanna liiga palju meiki

Pere istub armsalt kuuse all, ainult et üks näeb välja, nagu ta oleks kohe ööklubisse minemas — ei ole just parim kombo. Mida nähtamatuma meigi endale teha oskad, seda ilusam ja loomulikum see pildi peal jääb.

4. Organiseeri fotosessiooni lastega koos

Kui teed protsessi laste jaoks võimalikul toredaks ja huvitavaks, jäävad nad pildi peal rõõmsamad ja loomulikumad. Aruta lastega koos, mida pildi peale selga panna — kui sul on endal riietus enam-vähem valmis mõeldud, lase vähemalt mingid detailid lastel endal valida.

5. Otsi õige fotograaf

Ära usalda lihtsalt tuttava soovitust. Kõikidel fotograafidel on kodulehed. Vali fotograaf, kelle pildid sind naeratama panevad.

6. Säti foto taust väga hoolikalt paika

Kui tahate pilti teha näiteks oma kodus kuuse taustal, siis vaata väga hoolikalt kogu taust üle. Ei ole ju eriti ilus, kui pildi peale jääb näiteks kole kilekott, pitsakarp või taldrik pooleldi söödud toiduga.

7. Valgus, valgus, valgus!

See on peaaegu et kõige tähtsam asi: valgustus peab olema õige. Professionaalne fotograaf teab, kuidas valgus täpselt õigesti paika sättida, nii et kõikide fotol olijate näod oleks ühtlaselt valgustatud ja silmade alla ei jääks koledaid varje.

8. Lase end lõdvaks

Ära jälgi kogu aeg, mida teised pereliikmed teevad ja mis näoga nad on. Muidu saadki lõpuks sellise pildi, kus kõik teised näevad ilusad välja, aga sinul on rahulolematu grimass. Kui su väike tütar viskab pildi peal oma printsessikingakese jalast ära, teebki see pildi vahetumaks ja loomulikumaks.

9. Pole vaja meeleheitlikult naeratada

Ja pole vaja käskida ka oma lastel kogu aeg suud kõrvuni hoida. Hea pildi võti on loomulikud emotsioonid, nii et rääkige omavahel juttu ja tundke end mõnusalt, mitte ärge üritage kogu aeg mingit nägu teha.

10. Tee palju pilte

Igas erinevas poosis tasub vähemalt kümme pilti teha — ikka on kellelgi silmad kinni või lihtsalt imelik nägu. Mida rohkem pilte teete, seda parema tulemuse lõpuks saate.

Allikas: Woman's Day