1. Kuula jõululaule. Mis oleks parem meeleolu looja, kui muusika? Kuula igal võimalusel Youtube’ist jõuluhitte ja enne kui arugi saad, õõtsud vaikselt kaasa ja sõnadki on juba kõik meeles.

2. Kaunista kodu. Põleta küünlaid, pane aknale tulukesed, säti lauale kausid mandariinide ja piparkookidega. Kui sa suurt kuuske ei taha, too koju väike potikuusk — ka sellele saab ehteid külge riputada.

3. Joo jõulujooke. Kuum tee, chai, hõõgvein… Veeda õhtud kruusitäie kuuma joogiga, jalad pleedi sisse mässitult ja vaata, kuidas akna taga lund sajab. Hakkab juba looma, eksole?

4. Osta kingitusi. Mõtle oma lähedastele, soeta või valmista neile kingitused ja paki need nii ilusti, kui vähegi oskad. Teistele mõtlemine ja kaaslasest hoolimine on jõulude väga oluline osa.

5. Vaata jõulufilme. “Üksinda kodus” esimene ja teine osa on kohustuslikud ja õnneks näidatakse neid detsembris söögi alla ja söögi peale. Naisteka lemmik jõulufilm on aga “Love Actually”. Mis on sinu lemmik jõulufilm? Ära unusta seda detsembris vaadata!

6. Söö jõulutoite. Piparkoogid, mandariinid, hapukapsas, verivorstid, ahjukartulid, kõrvitsasalat, pohlamoos... Tead ju küll!