1. Geeljas antiperspirant

Väide: kanna kiht geeljat antiperspiranti piirkondadele, kust kingad hõõruvad — see hoiab niiskustaset kontrolli all ja vähendab hõõrdumist.

Kas see töötab? Alguses küll. Kuid kogu mõju kestab kahjuks ainult umbes ühe tunni jagu ja kingad hakkavad jälle hõõruma. Kõige halvem mõte on sel juhul uus kiht peale kanda, sest nii läheb antiperspirant vastu hõõrdunud nahka ja teeb põrguvalu.

Järeldus: see võib olla hea idee, kuid kahjuks mitte pikaajaliselt.

2. Teibi varbad kokku

Väide: teibi oma kolmas ja neljas varvas kokku, et vähendada varvastevahelistele närvidele tekkivat rõhku.

Kas see töötab? Üllatavalt tekitab see palju parema tunde. Kusjuures hoiab ära ka tavaliselt paari tunniga tekkiva päkavalu.

Järeldus: kasulik nõuanne, kuid siiski ei toimi lahtiste kingade puhul.

3. Kingad külmikusse

Väide: pane veega täidetud kott kingade sisse ning aseta kingad seejärel külmikusse. Jäätuv vesi peaks jalavarjusid natukene venitama.

Kas see töötab? Esiteks ei saa seda paljude kingade puhul kasutada, sest isegi vesi võib koleda jälje jätta. Katse toimus tumedate vanade täisnahast kingadega ja hommikuks oli jääkott loomulikult kingade vahel välja lipsanud.

Järeldus: ajaraisk.

4. Föön ja vanaema kootud villased sokid

Väide: pane villased sokid jalga, siis topi jalga kingad ja seejärel kuumuta kingi fööniga. Samal ajal liiguta varbaid. Hoia kingi jalas seni kuni kõik maha jahtub. Vajadusel korda.

Kas see töötab? Jah! Pärast paari korda venivad nahast kingad tõesti peaaegu ideaalseks jalavarjuks.

Järeldus: töötab hästi täisnahast- ja seemisnahast kingade puhul. Pärast kasuta kindlasti ka kingahooldustarbeid, et pragusid ei tekiks!

5. Küüneviil ja vaseliin

Väide: viili õrnalt kingade pealt kohta, mis jalgu hõõrub. Seejärel pehmenda seda vaseliiniga.

Kas see töötab? Mõndade kingade puhul võib olla küüneviiliga keeruline probleemset kohta kätte saada, kuid iseenesest on meetod päris tõhus.

Järeldus: tasub proovida.

6. Väikesed geelpadjad jalgadele

Väide: osta poest pisikesed geelpadjad, mis kingade sisse käivad ja pane need kingade sisse.

Kas see töötab? Geelpadjad jäävad ilusti kingade sisse kinni ja ei hakka seal ringi ujuma. Samuti pakuvad nad head toestust ja hoiavad hõõrdumise ära.

Järeldus: ruttu poodi ja seejärel proovima!

Allikas: Daily Mail