Uuringust selgus, et ruumipuuduse korral kasutatakse lisaks külmkapile toidu ladustamiseks teisi, alternatiivseid kohti: 38 protsenti inimestest hoiab toitu külma ilmaga õues, 16 protsenti ladustab köögitasapindadel, 11 protsenti inimestest hoiab toitu majapidamises laiali, 10 protsenti hoiustab toidukaupasid köögis kastide sees ning 5 protsenti inimestest ahjus.

Uuringu tulemused näitavad, et jõulupühade nädalal kulutavad inimesed toidukaupadele keskmiselt 192 eurot, mis on 70 protsenti rohkem kui nädalas keskmiselt. Kuigi pidude hooaega arvestades ei tule see üllatusena, viib jõuluaegne ostuhullus selleni, et 60 protsenti inimestest ei suuda kogu ostetud toidukraami külmkappi ära mahutada.

Uuringule vastanud tõid toidukorvi suurenemise ja kallinemise põhjendusena välja kaks asjaolu: jõulude ajal tähistatakse rohkem ning jõulude ajal sööb ühise laua ümber rohkem inimesi. 52 protsendi vastanute sõnul istub jõulude ajal tavapärase nelja inimese asemel keskmiselt seitse inimest ja 69 inimestest vastas, et kulutab jõulude ajal toidule rohkem seetõttu, et tegemist on tähistamist vääriva sündmusega.

Hea lugeja, kas ka sina kipud jõuluaja liialdama?