Toit on üks populaarsemaid fotograafiateemasid, mida on kõige selgemalt näha fotograafiakesksetel sotsiaalmeedia lehtedel ning blogides. Ehkki professionaalses võtmes on see keeruline teema, mida pildistada, siis on fotofännidel võimalik ise luua suurepäraseid kaadreid, jälgides vaid mõnda lihtsat universaalset põhimõtet. Ning pole paremat aega nende põhimõtete harjutamiseks kui jõulud.

Valgustus

Korralik valgustus on toidupiltide eduvõti. Valgus ei tohiks liiga otse pildistatava toidu peale langeda, mistõttu on parem loobuda telefoni sisseehitatud välgu kasutamisest. Lülita see parem välja. Parim valgusallikas on päikesevalgus, mis on kergelt hajutatud läbi pilvekihi või akna ees oleva läbipaistva kardina. Lühikeste talvepäevade tõttu aga ei ole alati võimalik teha päevavalguses pilte akna all. Sellisel juhul võid kasutada ka kunstvalgust ning kui seegi pole piisavalt tugev, siis kasuta näiteks laualampi. Valguse jaotamiseks ja hajutamiseks võid kasutada küpsetuspaberit või midagi muud, mis on sarnaselt valge ning piisavalt paks. Olenemata valgustüübist pead sa täpselt paika panema ka valgebalansi. Sinine Huawei P9 võimaldab sul valida ühe eelseadistatud sätetest või käsitsi värvitemperatuuri korrigeerida. Valget laudlina on siinkohal hea aluseks võtta. Kui sellel ei paista olevat sinist või kollast tooni, siis võid olla kindel, et ka toidu värvid vastavad hiljem reaalsusele. Laudlina valge värvus mõjutab ka valgusmõõdikut. Kui seda on kaadris liiga palju näha, võib pilt kannatada lõpuks alasäri käes. Õnneks ei ole säriaja korrigeerimiseks vaja sinise Huawei P9 menüüdesse pikalt kaevuda — kõik, mida tegema pead, on fookuspunktist paremal asuva päikesekujulise ikooni vajutamine.

Taust ja kompositsioon

Me oleme kõik harjunud toitu nägema nii, nagu me isegi seda tavaliselt näeme ehk laua taga istudes. See vaatenurk võib fotograafia seisukohalt jääda igavaks. Parim oleks üllatada oma publikut ebatavalise nurga alt tehtud pildiga. Ehk oleks kõige huvitavam pildistada taldrikut ülevalt alla vaadates või oleks hea näidata roa piirjooni, pildistades horisontaalse nurga alt lauapealset? Kindlasti oleks hea ära kasutada ka jõulukaunistusi ning neid pildile lisada.

Erinevalt mitmetest teistest fototeemadest annab toidufotograafia piltnikule täieliku kontrolli kaadrisse jäävate elementide ning kompositsiooni üle. Sel põhjusel ei sobi siia asjade suvaline paigutus ega kontrollimatu kaos. Kõige kasulikum tööriist kaadri üle kontrolli säilitamiseks on statiiv — sul on vaja väikest universaalset statiivi paindlike jalgadega, millega saad nutitelefoni iga pinna külge kinnitada või selle lihtsalt lauale toetada. Nii saad pärast esmast vaatenurga ja kaadri seadistamist keskenduda täielikult sellele, kuidas kaadri sees olevaid elemente kõige paremini paigutada.

Statiiv on ka hea lahendus vähese valguse korral. Kuna toit püsib liikumatult oma kohal, saad endale lubada säriaja pikendamist, mis ilma statiivita pildistades tähendaks uduseid pilte.

Nipid

Nagu iga teemaga, on ka toidufotograafias hea teada mõningaid nippe:

  • Sinise Huawei P9 Pro režiimiga saad ka fookuskaugust käsitsi seadistada. Kui sa teed pilte nii lähedalt kui võimalik ning teravussügavus pole enam nii suur, siis on see variant koos statiiviga kõige mugavam saavutamaks kõige täpsemat tulemust.
  • Värskelt serveeritud toit näeb piltidel kõige parem välja. Roog, mis on juba pool tundi taldrikul seisnud, näeb harva välja sama hea nagu see, mis on just lauda toodud. Värskeid tooraineid, nagu salatit või puuvilju, võid veega natuke piserdada, et anda neile värskemat välimust.
  • Väikesed ebatäpsused tõmbavad tähelepanu ligi. Kas kaste lendas kuhugi, kus see olema ei peaks? Kas kook hakkas lõigates lagunema? Sel juhul too need ebatäpsused kohe esiplaanil välja.
  • Täpselt piisav on samaväärne terve piduroaga. See kehtib nii toidu kui toidufotograafia kohta. Väiksem portsjon näeb parem välja ning seda on lihtsam pildistada.

Tänavu soovib Huawei meelde tuletada, et jõulude ajal oma pere ja lähedastega kokku saades võiksime kõik oma elektroonilised seadmed käest ära panna. See aitab meil jõuludest teha ilusama, südamlikuma ning meeldejäävama aja, mis on palju olulisem kui paari uue pildi tegemine oma kollektsiooni jaoks. Näeme vaeva selle nimel, et seadmed ei varjutaks jõulude tegelikku mõtet! #BePresent

Huawei tooted ja teenused on saadaval rohkem kui 170 riigis ja neid kasutab kolmandik maailma rahvastikust, mistõttu oli ettevõte 2015. aastal maailmas kolmandal kohal mobiiltelefonide tarnijana. Huaweil on 16 teadus- ja arenduskeskust USA-s, Saksamaal, Rootsis, Venemaal, Indias ja Hiinas. Huawei Consumer Business Group on üks Huawei kolmest äriüksusest, mis tegeleb nutitelefonide, arvutite ja tahvlitega, kantavate seadmete, pilveteenuste ja muuga. Huawei ülemaailmne võrgustik on rajatud 20-aastase kogemuse najal telekommunikatsiooni valdkonnas ning see on pühendunud sellele, et tuua tarbijateni kogu maailmas kõige uuemad tehnoloogilised saavutused.

Rohkem infot leiad siit.

Huawei tegevustel saad silma peal hoida nendes sotsiaalmeedia kanalites:
Facebook: facebook.com/HuaweiDevice
Twitter: twitter.com/HuaweiDevice
YouTube: youtube.com/HuaweiDevice
Instagram
Google+

Jaga
Kommentaarid